078 PODCASTS is ontstaan uit liefde voor house en techhouse muziek en de behoefte deze en vergelijkbare genres onder de aandacht te brengen in Dordrecht en omstreken.

Zo worden er sinds januari 2013 maandelijks DJ-sets online gezet via verschillende kanalen op internet, zoals soundcloud en Itunes. In elke DJ-set krijgt een artiest de kans zich in 60 minuten van zijn / haar beste of andere kant te laten horen. Deze sets zijn afkomstig van lokale helden, artiesten die affiniteit hebben met De Drechtsteden of via streams van een leuk feestje in de buurt. 

Naast de online DJ-sets (podcasts) richt deze organisatie, bestaande uit een drietal Dordtse vrienden, zich op het  organiseren van feestjes op diverse locaties in Dordrecht. 078 PODCASTS heeft de ambitie bij te dragen aan een levendige uitgaansscène in Dordrecht voor de regio. Denk hierbij aan de 078Podcasts avonden in Merz Dordrecht, de vrijdagavondborrel tijdens “Thank Post It´s Friday” in Restaurant Post, Koningsdag vieren met Koningshouse op het terras van Finn’s Eten en Drinken óf het hosten van het DJ-café in de Dordtse Popcentrale.

Geheime Deuntjes

Op zaterdag 10 juni 2017 kun je het Geheime Deuntjes podium door 078 PODCASTS wederom terugvinden op Wantijpop! Een “verborgen” stage, op een unieke locatie aan het water van het Wantijpark. Relaxte house muziek zal de boventoon voeren op dit podium. Verwacht een echte festivalsetting met een ontspannen sfeer, waar je kunt relaxen OF waar je juist met oude of nieuwe bekenden 1 of meerdere danspasjes kunt maken. Naast de heren van 078Podcasts maken ook aantal Dordtse gast DJ´s en LIVE muzikanten hun opwachting.