Ames Podium

Ook dit jaar vind je op het Ames Podium een te gekke mix van allerlei regionale en nationale topacts! Onderstaand vind je het programma voor dit jaar. Ben jij erbij?

Waylon

20:30-21:30

Als een jong knulletje is Waylon al geobsedeerd door countrymuziek. Ook is hij drummer in een bandje genaamd West Virginian Railroad. Maar Waylon wil meer en krijgt de kans van EMI. In 1997 mag hij in het Mekka van de countrymuziek Nashville een plaat opnemen van het label. Deze plaat is er echter nooit gekomen. Inmiddels is Waylon de eerste Nederlander die een contract bij het legendarische Motown label heeft gescoord. En bij Motown zitten niet de minsten. Willem Bijkerk, aka Waylon Young of kortweg Waylon, vernoemt zich naar zijn idool Waylon Jennings. Zijn eerste wapenfeit is in 2009 ‘Wicked Ways’. Onlangs bracht hij zijn nieuwste album Seeds uit. Hierop volgt dit jaar een zeer succesvolle clubtour, aangezien de kaarten voor de verschillende shows binnen no time uitverkocht waren.

Rondé

19:00-20:00

De Indie pop band Rondé beleefde het afgelopen jaar hun doorbraak. De band bracht onlangs hun debuutalbum uit met daarop hits als ‘Run’ en ‘Why Do You Care’. De band kent vele verschillende smaken in muziek, variërend van pop tot psychedelica, maar weet zich muzikaal altijd in elkaar te vinden. “We schrijven nooit vanuit de gedachte dat een song een bepaald genre moet zijn, we maken simpelweg muziek en als iets tof klinkt, werken we daarop verder. Er is voor ons gebleken dat alles uiteindelijk juist op zijn plaats valt op die manier”.

Broederliefde

17:30-18:30

Broederliefde is de huidige #1 van Nederland. Met hun nieuwe album Hard Work Pays Off 2 hebben ze langere tijd op de hoogste positie in de Album Top 100 gestaan. Hun andere twee EP’s stonden eveneens in de Top 50. De groep ontstond uit een stel voetbalvrienden uit Rotterdam die de scene bestormden met video’s, studiosessies en een mixtape. De achterban is gigantisch, maar het maakt Jerr, Emms, Sjaf en Mella niet gek. Ze stonden in DWDD, spelen later dit jaar op Pinkpop, Lowlands en Solar en blijven mensen voor zich winnen met hun aanstekelijke zomerse hits.

Lucas Hamming

16:00-17:00

Wat doet een artiest in zijn drukste jaar tot nog toe? Die maakt gewoon nòg een plaat! In de sixties was het heel normaal, tegenwoordig wat minder, om binnen een jaar na je debuut al je tweede plaat te gaan opnemen. Lucas Hamming doet het. Die is niet te stoppen. Je vraagt je af, waar die de tijd vandaan haalt in het jaar met én Pinkpop en nog eens 100 shows én de 3FM Serious Request 2016 themasong Are You With Me. Het is de tomeloze ambitie die hem voortdrijft. Hij is er nog lang niet, vindt ie zelf. Luck Is For Suckers is de opvolger van het debuut HAM van eind 2015 en heeft ambitie en impulsiviteit als tekstuele rode draad door de tien tracks lopen. Maar het is géén conceptalbum waarschuwt hij bij voorbaat. ‘Het concept?’ vraagt hij. ‘Dat ben ik zelf.’

Rilan & The Bombardiers

14:30-15:30

Rilan, een jongen met een afkomst zo gevarieerd als het wereldklimaat, komt al vanaf een jonge leeftijd in aanraking met muziek doordat deze zeer aanwezig is in zijn ouderlijk huis, variërend van klassieke stukken tot Rock & Roll en van Jazz tot Afrikaanse folk. Echter vanaf het moment dat Rilan samen met zijn oudere broer gaat wonen slaat de spreekwoordelijke vonk daadwerkelijk over en begint hij bewust zijn muzikale spectrum te verbreden: Los gaan op Biggie en Pac doet hij met zijn jeugdvrienden terwijl hij leert over melodie en akkoordenschema’s door te luisteren naar Jimi en de Beatles met zijn kamergenoten. Tegenwoordig bevindt hij zich in studio’s gevuld met top of the bill jazz cats. Het is dan ook niet verrassend dat al deze diversiteit reflecteert op zijn stijl.

Brandwerk

13:00-14:00

In 2010 kwam de naam Brandwerk tot leven. Binnen de groep staat dit voor de vuur & passie die heerst om te willen werken voor wat je wil in het leven. Een belangrijk onderdeel binnen die filosofie is dat werken en spelen eenzelfde betekenis heeft in hun ogen. Naar een feestje gaan is uiteindelijk eigenlijk intensief (lichamelijk) werk, maar omdat het in de geest beschouwd wordt als leuk en vrij, wordt het door mensen niet ervaren als werk. Hetzelfde principe geldt in omgekeerde zin. De Hip-hop formatie maakte zijn start in 2009 te Dordrecht.