Programma Popcentrale

De Popcentrale heeft al enkele jaren een eigen podium op Wantijpop. Lokale en regionale bands krijgen hier de kans op te treden voor een groot publiek. De programmering van het Popcentrale Podium is een afspiegeling van de programmering in de Popcentrale. Dit programma wordt voor een groot deel verzorgd door enthousiaste vrijwilligers uit de Drechtsteden, zoals de programmeurs van Metal Night en Reggae Central.  Ook dit jaar is er op het Popcentrale Podium weer een zeer breed scala aan stijlen te horen.

Frans Huxie

21:30-22:00

In hun elfde levensjaar verraste Frans Huxie de wereld met de mededeling gestorven te zijn. Dood… Nooit meer zou de band haar publiek met zijn kenmerkende enthousiaste performance en excentrieke muziek verbazen en provoceren. De wereld brandde en huilde. Maar toen, drie jaar later, herrees Frans Huxie op uit de dood en speelde tijdens Oplaadpop, Bibelot haast de afgrond in! Na de Burgemeester gezworen te hebben, nóóit of te nimmer meer binnen de muren één der gemeentes’ gebouwen op te treden zoekt het vijftal nu de eindeloos groene velden van het eiland van Dordt op om tijdens Wantijpop de klei te bewerken. Wees voorbereid op: soms grotesk, soms monstrueus, maar altijd met de nodige joie de vivre. Wees klaar voor metal tot balkan, van polka tot pop en van ska tot chanson…een ongehoord geheel. Wees voorbereid op Frans Huxie!

Dr. Justice & The Smooth Operators

20:00-20:30

Dr Justice & The Smooth Operators brengen 80’s discofunk aan het publiek dat verlangt naar de tijden dat albumcovers nog borsthaar hadden en drummachines koude oorpetsen uitdeelden. De tijd van de ‘ooh yeah’s en de ‘baby baby’s, de robotstemmen en de piewpiewpiews. Deze beat is streng doch rechtvaardig. Hun gelijknamige EP is online te beluisteren!

MagnaCult

18:30-19:00

De Nederlandse deathmetalband Magnacult heeft al een geweldig CV op zak. Na de release van hun eerste album Synoré tourden ze onder andere met Five Finger Death Punch, Kitty en Shadows Fall. Met hun nieuw album Insua EnVenom tillen ze hun muziek naar een nieuw niveau vol energie, groove en brute gitaarsolo’s. Met die energie gaan ze op Wantijpop het Popcentrale Podium trashen!

MacSwordfish

17:00-17:30

Winnaars van de Band Boost 2017: MacSwordfish! MacSwordfish bouwt op een basis van alternatieve bluesrock. Stijlen als surf, psychedelica, punk en stonerrock worden creatief gecombineerd, maar een optreden verliest nooit eenheid; je hoort meteen waar je bent, je bent bij een show van MacSwordfish! Het Bredase trio heeft een passie voor oprechte en ongepolijste muziek, het geluid van de band is daardoor rauw en persoonlijk. 

 

Icekoud

15:30-16:00

De Dordtse hiphopformatie Icekoud bestaande uit Dino, Doni & RZ baseert hun tracks op dagelijkse gebeurtenissen en laat zich inspireren door hiphop-grootheden zoals Biggie & Tupac. Met verschillende tracks op YouTube vermaakt Icekoud een breed publiek: van jong tot oud. Dit jaar komt Icekoud met de EP ‘Tussen Verlangen ’n Gevoel’ die ze zelf een ‘soundtrack van Dordrecht’ noemen. Dordtser kan het niet!

EDJAHCATION

14:00-14:30

De reggaeband EDJAHCATION komt uit verschillende plaatsen in Zuid-Holland en Utrecht. De grote liefde voor reggae heeft de bandleden bij elkaar gebracht. EDJAHCATION is ongeveer drie jaar actief en heeft er in eigen beheer de twee albums Harmony en We-A-Go uitgebracht. Eind 2017 nemen ze hun derde album op. Geniet van deze reggae vibes met hopelijk een heerlijk middagzonnetje om deze reggae ervaring compleet te maken!

Popschoolband: CoNfuSion

12:45-13:15

CoNfuSion is een (hard)rockband uit Dordrecht. Na vele jaren covers spelen zijn ze sinds kort begonnen met het schrijven van eigen materiaal. Hun invloeden variëren van Muse tot Avenged Sevenfold. CoNfuSion heeft les bij de Popschool. Wil jij ook graag met andere muzikanten in een band spelen? En wekelijks les krijgen? Dat kan bij de Popschool! Speel je al een instrument of zing je al een tijdje? Dan kun je bij de Popschool in een band spelen en wie weet speel jij volgend jaar ook op Wantijpop!j volgend jaar ook op Wantijpop!