Wantijpop is een intiem, gratis tuinfeest voor vrienden en families. Op zaterdag 2 juni, van 12:30 uur tot 23:00 uur wordt het Wantijpark omgebouwd tot een grote, gezellige tuin met picknicktafels, kleedjes en lampjes. De intimiteit en gemoedelijke sfeer zijn typisch Wantijpop, maar het belangrijkste blijft natuurlijk toch de muziek. Op de verschillende podia zijn zowel regionale talenten als (inter)nationale topacts terug te vinden.

 

Op Wantijpop is er voor ieder wat wils, van jong tot oud. De allerkleinsten kunnen terecht in de Kindertuin van Koning Eik, waar je je kunt laten schminken of kunt genieten van de poppenkast. Terwijl de jongeren en de volwassenen zich prima kunnen vermaken bij het Ames Podium, het Popcentrale Podium, de Geheime Deuntjes of de Jamsessie Stage. Ook aan lekkernijen ontbreekt er niets. Wantijpop werkt samen met regionale partijen om de bezoekers te voorzien van allerlei lekkers. Nieuw dit jaar is de Silent Disco van het AD, deze is te vinden naast Koning Eik.

 

Gratis

Het evenement is vrij toegankelijk, dus het terrein kan tussentijds verlaten worden. Zorg er wel voor dat je om 22.30 uur weer terug op het terrein bent. Gekochte munten of een bandje zijn geen garantie dat je terug het terrein op mag. Het is niet toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen, hierop wordt ook gecontroleerd.

 

Hoe kom ik er?

We adviseren je met klem lopend, fietsend of met het OV te komen. Fietsenstallingen vind je voor de ingang van het park, hier kun je, je fiets(en) kwijt! Kom je met de bus? Dan kun je het beste uitstappen bij de halte Baden-Powelllaan, vanaf daar is het nog een klein stukje lopen naar het park. Kom je toch met de auto? Het is niet mogelijk om je auto rondom het Wantijpark te parkeren. Je kunt wel parkeren in Parkeergarage Energiehuis of op het parkeerterrein bij de Stadswerven. Houd voor deze laatste als navigatieadres Maasstraat 14 aan. Vanaf beide parkeerterreinen is het nog enkele minuten lopen naar het park.

 

Kom op tijd!

Zorg dat je op tijd komt! Het kan namelijk voorkomen dat er een rij staat bij de ingang, en je wil natuurlijk zo min mogelijk missen! Dus probeer er voor 14:00 te zijn!

 

Entree

Er zijn drie ingangen naar het Wantijpark, de reguliere ingang, de DuPont Familie ingang en de Ten Raede Lounge ingang.

  • De reguliere ingang vind je aan de voorzijde van het park op de Baden-Powelllaan. De ingang is geopend vanaf 12:30 uur en deze sluit om 22:30 uur. Het is mogelijk het terrein tussentijds te verlaten, zorg alleen wel dat je voor 22:30 uur weer binnen bent.
  • Voor ouders met kinderen jonger dan 12 jaar is er de Dupont Familie ingang. Ideaal, zo is afgelopen jaren gebleken. Hier kun je ook met een rolstoel het terrein op. Bij deze entree kun je ook een bandje krijgen waar je een telefoonnummer op kwijt kunt. Altijd handig met kleine kids!
  • Voor bezoekers van de Ten Raede Lounge is er de Ten Raede Lounge ingang. Deze ingang is te vinden voorbij het Wantijbad op de Badweg. Voor de exacte route kan men de bijgevoegde plattegronden bij de tickets raadplegen.

 

Samenwerking in de regio

Wantijpop werkt graag samen met partijen uit de regio om het festival zo leuk en mooi mogelijk in te vullen. Dit gebeurt op verschillende vlakken, van de aankleding van het terrein tot en met de catering, en zelfs op muzikaal gebied houden we het lekker regionaal!

 

Afterparty

Nog niet uitgefeest om 23:00 uur? Snappen we. Gelukkig kun je bij de officiële afterparty (16+) van Wantijpop in Bibelot nog verder dansen tot 4:00 uur. Voor kaarten en informatie klik hier.

Naast de officiële afterparty zijn er nog twee afterparties in de Popcentrale en in het Dolhuis.

 

Plattegrond

Check hier alvast waar alle podia zijn en waar je kunt eten, drinken, plassen, dansen en spelen.