AMES Hoofdpodium

Davina Michelle
Davina Michelle

De van oorsprong Rotterdamse zangeres, wonend in Dordrecht, bekend van Idols, YouTube en Beste Zangers, staat dit jaar op het hoofdpodium van Wantijpop! 

Michelle Hoogendoorn, beter bekend als Davina Michelle, is sinds 2017 een waar hitkanon. Sinds het succes op haar eigen YouTube kanaal is ze niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Waar zij begon met het zingen van Engelstalige covers, stond Davina niet veel later in het voorprogramma van het concert van Amerikaanse zangeres P!nk. 

Een jaar later was Davina Michelle te zien in het AVROTROS-programma Beste Zangers. Hier vertolkte ze het nummer ‘Duurt te lang’ van rapper MC Fit. Binnen no-time belandde het nummer al op de eerste plaats van meest gedownloade nummers in iTunes en later behaalde het nummer zelfs de 1e plek in de Nederlandse Top 40. Ze blijft nieuwe hits uitbrengen. Dit jaar mag Davina het nummer ‘Beat Me’ zingen tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Het nummer is zelfs aangemerkt als officieel nummer voor de Dutch Grand Prix!

Jonna Fraser
Jonna Fraser

Hitkanon, Storyteller, rapper, zanger, maar boven alles bijzonder gedreven performer Jonna Fraser laat sinds zijn elfde de microfoon niet meer los.

Jonathan alias Jonna Fraser, geboren op 11 december 1992, is een Nederlandse rapper van Surinaamse afkomst. Met zijn nederhop stijl die varieert van gangsterrap tot zwoele soul, verovert hij menig harten. Jonna bracht verschillende albums uit, waaronder ‘Goed teken’, welke op de elfde plaats van de album top verscheen. De single ‘Do or die’, die hij opnam met rappers Broederliefde, kwam in 2016 in de top 10 te staan. Maar ook heeft hij veel hits uitgebracht in samenwerking met o.a. Frenna, Lil Kleine en Ronnie Flex. Het nummer ‘Ik kom bij je’ met Frenna haalde de 25e plaats in de top 40 en stond voor 20 weken lang als 10e in de top 100. Nog steeds is Jonna erg populair onder de jongeren. Zo was hij in 2017 nog te zien in het programma Jachtseizoen van StukTV.

Dotan
Dotan

Nederlandse singer-songwriter Dotan Harpenau, is na twee jaar pauze weer helemaal terug! Zijn muziekstijl is uiteenlopend van Indie tot poprock en al sinds 2010 enorm populair.

Dotan heeft al verschillende prijzen en titels in de wacht gesleept. Zijn eerste single van het debuutalbum ‘Dream parade’ werd in 2010 al door radio 3FM verkozen tot 3FM Serious Talent. In 2014 kwam zijn studioalbum ‘7 Layers’ uit. Dit album kwam vrijwel meteen op nummer 2 van de Album Top 100.

Na al het succes ontving Dotan een jaar later de Gouden Notekraker in de categorie muziek. Even trok Dotan zich terug uit de media en gebruikte de afgelopen tijd om opnieuw te groeien en om nieuwe inspiratie op te doen. Na een pauze van twee jaar is Dotan weer helemaal terug op de bühne en speelt hij o.a. op Wantijpop!

Van Dik Hout
Van Dik Hout

De inmiddels al kwart eeuw oude band Van Dik Hout, wist al veel hits te scoren en heeft eind 2019 de gloednieuwe single ‘Eén nacht eeuwigheid’ uitgebracht. Net als Wantijpop vieren ook zij hun 25-jarig jubileum. Met de 25 jaar tour komen ze ook langs Wantijpop!

De band treedt op met zowel pop- als rockmuziek en blijft sinds 1995 een grootheid. Van het titelloze album ‘Van Dik Hout’, met naast ‘Stil in mij’ onder andere de hits ‘Alles of niets’, ‘Meer dan een ander’ en ‘’s Nachts in mijn dromen’, werden in korte tijd meer dan 100.000 exemplaren verkocht, waarmee het album platina werd bekroond!

De jaren erop bleef de groep verschillende grote hits in Nederland scoren. In 2002 speelde Van Dik Hout tijdens het huwelijksfeest van Willem-Alexander en Máxima in de Amsterdam ArenA. De nieuwe single ‘Eén nacht eeuwigheid’ werd afgelopen januari 2019 gepresenteerd en is wederom een succes.

Waltzburg
Waltzburg

Eigenzinnige en melodieuze upbeat Indie muziek, dat is wat de Nijmeegse band Waltzburg tot leven brengt. Hun energieke songs zitten vol gelaagdheid en tegenstrijd en bevragen het dagelijkse leven.

De band bestaat uit vier heren en een dame. De vijf vrienden weten het publiek aan te krijgen door de energieke en dansbare nummers die zij uitbrengen. Samen met producer Simon Akkermans werkte de band hun melodische indie-pop uit in Kytopia te Utrecht. Een traject waar ieder Nederlands bandje in eerste instantie van droomt. De songs zijn catchy, onvervalst en recht uit het hart. Na het succes van debuut EP ‘Latest News’ vorig jaar, waarop ook single ‘Neon’ staat, volgt dit najaar dan eindelijk het eerste, echte album. Dit najaar brengt Waltzburg eindelijk hun debuutalbum uit en daar hoort natuurlijk een clubtour bij!

Scotch
Scotch

De Dordtse partyfolkband Scotch staat bekend om haar energieke nummers met vrolijke melodieën. Zowel viool als accordeon, afgewisseld met polyfone, drums, bas, banjo en gitaar zorgen ervoor dat de nummers heel dansbaar zijn.

Scotch speelt regelmatig thuis in Dordrecht. In 2015 trad Scotch al een keer eerder op tijdens Wantijpop en vorig jaar verzorgden zij een bijzonder optreden hoog in de bomen bij de entree van het festival. Hiermee werd een extra beleving toegevoegd en de reacties waren enorm positief! Na al dit succes staan ze dit jaar op het hoofdpodium van Wantijpop!

Sinds 2003 staat Scotch op de bühne. Toen in 2013 het album ‘Vier! (De Definitie Van Feest)’ werd uitgebracht, werd voor het eerst kennis gemaakt met de nieuwe stijl van de band. Dit werd voortgezet op het album ‘Jean Luc’. Met het album werd duidelijk dat Scotch iedereen in beweging krijgt. In de video van het festival ‘It’s A Beautiful Day’ zijn de jongens in hun gestreepte outfit te zien en worden ze hier bijgestaan door de brassband Brasso.

Dawn Brothers
Dawn Brothers

Een combinatie van Blues, sixties rock, Americana en gospel zijn typerend Dawn Brothers. De jonge Rotterdamse band is o.a. geïnspireerd op de muziek van Sam Cooke en The Rolling Stones. ‘’We play the old souls from the phuture!’’- aldus Dawn Brothers.

Vanuit V2 Records verschijnt op 23 maart 2017 het debuutalbum ‘Stayin’ Out Late’. De band speelde hun eerste jaar al meer dan 50 keer zalen en festivals plat door heel Nederland. Dit album verraadt een diepe liefde voor Americana en een repertoirekennis die sommigen op hun vijftigste nog niet eens hebben. En dan te bedenken dat de bandleden allemaal jong zijn. Nog extra bijzonder is dat Bas, de leadzanger, niet de enige zanger is in de band. De hele band zingt in feite. Het is juist daar waar de band zich in onderscheidt. Momenteel is het hele album ‘Stayin’ Out Late’ niet meer uit je cd-speler, of Spotify playlist weg te denken. Maak het live mee tijdens Wantijpop!

Popcentrale Podium

Charmplay
Charmplay

CHARMPLAY is een band met een verfrissende combinatie van scherpe songteksten, catchy muziek en een focus op het in beweging krijgen van het publiek. Een must-see voor de fans van Bastille, The Killers en The 1975! De “feelgood indie-pop” van deze energieke band is zowel fysiek als mentaal motiverend vanwege de kenmerkende grooves die de hoopgevende en inspirerende teksten dragen.

De band was al regelmatig te horen of te gast bij 3FM en speelde de afgelopen 5 jaren tot in alle uithoeken van Nederland zalen plat. Ze speelden van het Paard in Den Haag tot De Vorstin in Hilversum, waar zij hun eerste headline show in 2019 direct uitverkochten.
Ook in het buitenland is de band niet onopgemerkt gebleven met tours door Frankrijk, Spanje en (eveneens in 2019) zelfs Bonaire. Tijdens laatstgenoemde reis werden de heren zelfs gevolgd door RTVNH ten behoeve van een dagelijks reisverslag op internet en tv.
Vorig jaar werden ze genomineerd voor ‘Beste Song’ bij het Dordtse Popgala, 20 februari 2020 kwam hun eerste EP uit, en 24 april 2020 hun ‘full length’album! Exciting!
Het is mag duidelijk zijn: CHARMPLAY is klaar om de festivals te veroveren in 2020. En te beginnen met het afsluiten van de onze!

Website
I Against I
I Against I

Wat moet je nog doen als je met je punkband al je dromen hebt waargemaakt? Als je drie platen hebt gemaakt, honderden optredens hebt gedaan, en het podium gedeeld hebt met al je helden? Gewoon doorgaan natuurlijk!

In 1994 werd I against I opgericht in Dordt. Voor ze het wisten waren ze de eerste Europese band ooit die werd getekend door Epitaph, het platenlabel van Bad Religion-gitarist Brett Gürewitz, het label van al hun favoriete bands!

Hun debuutplaat Headcleaner werd geproduceerd door leden van Descendents en tracks als Maybe Tomorrow en Nailed To The Floor gelden als een klassiekers binnen de Nederlandse punkrock.
Ze speelden honderden keren door heel Europa, deelden onder andere met Undeclinable Ambuscade, Travoltas, de Descendents, ALL, Pennywise, Heideroosjes, Bad Religion en Blink-182.

Nu zijn ze terug met hun album Small Waves, vorig jaar werden ze genomineerd voor de Dordtse Popprijs en organiseren ze hun eigen punkrockavond Punkrock Academy in de Popcentrale.
Redenen genoeg voor een plek op het Popcentrale Podium van Wantijpop!

WEBSITE
Far I
Far I

Far I is zeker geen nieuwkomer in de Nederlandse hiphop. Zijn liefde voor hiphop komt uit de tijd waar Public Enemy en KRS-One regeerde. Een tijd waar het ging om het verhaal en niet om flitsende auto’s, ‘quick wins’ en een streamingoorlog.

Ook al groeide hij op in het veilige Nederland had hij een lastige jeugd door zijn verslaafde moeder. Het positieve verhaal wat hij in hiphop vond verbond hij aan het leerling/meester principe.
Nu is hij eigenaar van het label HardHeaderz. Hiermee probeert hij het principe dat hem voor hiphop liet vallen terug te brengen: een positieve ‘message’ en hiphop uit het hart. Dit jaar kwam Far I met het gloednieuwe album ‘Samsara’ en daarmee keert hij terug naar het Popcentrale Podium. Get ready!

Facebook Instagram
All Doomed
All Doomed

Deze gloednieuwe post-hardcore/punk-rock band brengt straight-forward, rauwe, zweterige riffs met catchy hooks en ‘in your face’-screams. Voor fans van Every Time I Die, Black Peaks en Alexisonfire. De link met Dordt? Zanger Vladimir! En die kun je weer kennen van de metalcoverband Pene Corrida.

Facebook
Popschoolband: The Gingers
Popschoolband: The Gingers

Als blues en rock een baby zouden krijgen, zou die ‘The Gingers’ heten. Heerlijke gitaarpartijen van Mauro en Mika, stevige drum grooves van Liam en de laid back stem van Mika, worden door deze 3 jonge ‘gingers’ aan elkaar gespeeld. Geïnspireerd door Jimi Hendrix, Led Zeppelin en John Mayer Trio schrijft The Gingers pakkende eigen nummers. Drie vrienden die niks liever doen dan muziek maken. Blues en rock hebben zo nog nooit zo lekker geklonken.

WEBSITE
D-Drecht Planet
D-Drecht Planet

Winnaar Grote Prijs van Dordt, Hiphop

Het nieuwe Dordtse hiphopcollectief D-Drecht Planet is nog maar driekwart jaar bezig, maar heeft nu al flinke stappen gezet. Ze wonnen de eerste editie van de hiphopcompetitie van de Grote Prijs van Dordt, brengen in razend tempo tracks en video’s uit, worden veel gestreamd en overal waar ze komen staat het vol met moshende tieners.
De grote groep bestaat uit rappers en producers die Dordt en hun afkomst eert. Vol met ambitie en een drive voor een succesvolle toekomstige carrière betreden zij straks het Popcentrale Podium op Wantijpop. En waarschijnlijk houden ze er niets van heel!

WEBSITE
Laura Jorinde
Laura Jorinde

Laura Jorinde studeerde cum laude af van Codarts Hogeschool voor de Kunsten als songwriter en vocalist. Ze schreef vanaf het begin van haar tijd op het conservatorium al muziek in uiteenlopende stijlen, startte met het arrangeren van haar eigen muziek voor orkest vanaf haar tweede jaar en bracht haar laatste jaar door aan de Academy of Arts in Philadelphia. Hier kreeg ze ensemble les van onder Chris Farr (saxofonist van Jill Scott) en songwriting les van Kevin Hanson (speelde gitaar op albums van o.a. Jay-Z en The Roots), en speelde ze verschillende solo concerten in zowel Philadelphia als New York.
Op 15 november 2019 bracht het Duitse platenlabel Before Eight de track ‘Fighting A War’ uit van producer Kaleeh, waar Laura de topline voor schreef en de vocals voor verzorgde onder haar ‘pseudoniem’ Laura Brook. Het nummer werd binnen twee maanden meer dan 80.000 keer beluisterd.

Nu is ze vaak in de Popcentrale te vinden als docent bij de Popschool.

VIDEO