Popcentrale Podium

Talent uit de regio
Popcentrale Podium

De Popcentrale heeft een eigen veld op Wantijpop. Hier krijgen lokale en regionale bands, DJ’s en rappers de kans om op te treden voor een groot publiek en zichzelf te bewijzen. De programmering van het Popcentrale veld is een afspiegeling van de programmering in de Popcentrale. Dit programma wordt voor een groot deel verzorgd door enthousiaste vrijwilligers uit de Drechtsteden, zoals de programmeurs van As (metal), Reggae Central en het DJ Café. Dit jaar is er op het Popcentrale Podium weer een zeer breed scala aan stijlen te horen. Van pop tot metal tot reggae tot hiphop!

12.45 – 13.15: Emerald
14.00 – 14.30: Sun Rider
15.30 – 16.00: Kees Fluks
17.00 – 17.30: Winnaar Boost Band 2018: The Great Hurricane Escape
18.30 – 19.00: One Nation Band
20.00 – 20.30: The Empyrean
21.30 – 22.00: Bottles of Love

Popcentrale Jamstage

Alweer voor de vierde keer staat er op het Popcentrale-veld een extra tent genaamd de ‘Popcentrale Jamstage’. Hier vinden kleinere optredens en jamsessies plaats.

13.00 – 14.00: Popschool 4 Kids
14.30 – 15.30: Whop Goes Pop
16.00 – 17.00: The Writers Block
17.30 – 18.30: Alles mag Jamsessie
19.00 – 20.00: Mega Jamsessie
20.30 – 21.30: Live Rock Karaoke

Silent Disco

Ook dit jaar brengt de Popcentrale de Silent Disco weer terug. Vorig jaar was dit een primeur voor Wantijpop en dit jaar kan hij niet meer ontbreken. Twee DJ’s knallen tegelijkertijd hun eigen set met compleet verschillende genres en je kunt schakelen tussen beide DJ’s. Jij bepaalt naar wie je luistert!

15:00 – 16:00: Vinnyjexx (EDM, hardstyle) VS. WinA (Urban)
16:00 – 17:00: DJ Creeps (House) VS. Stimulus (Trance)
17:00 – 18:00: Bass ‘R (Urban, Afro) VS. Cønjecture (techno)
18:00 – 19:00: S!rene (Hiphop, R&B) VS. Q Vallento (Afro, Latin, Moombahton)
19:00 – 20:00: DJ BastiQ (EDM, House) VS. DJ Thomasso (Trap)
20:00 – 21:30: DJ Minke (House) VS. Brumthefirst Soundsystem (disco, techno, house)

Emerald
Emerald

De Popschool heeft al jaren de verdiende openingsplek op het Popcentralepodium van Wantijpop. Op de Popschool leren jonge, veelbelovende muzikanten over muziek schrijven, optreden en alle ander zaken om muziek maken heen. Elk jaar staat er een veelbelovend jong bandje op Wantijpop. Dit is zo’n waanzinnige ervaring voor Dordrecht’s future heroes, zowel qua optreden als voor de eerste ervaring met de gageverklaring, een technische rider en het maken van goede promofoto’s. Met deze plek op Wantijpop kan Dordrecht zien waar we in de toekomst mee te maken gaan hebben in de Dordtse popscene! Talentscouts, let goed op!

Kees Fluks
Kees Fluks

Met een groeiend arsenaal aan studiowerk en een flinke live-reputatie is het voor Kees Fluks hoog tijd voor Wantijpop. In 2018  komt er nieuwe muziek aan die je terugbrengt naar de voedingsbodem van Kees Fluks. Live zweept Kees het publiek op en speelt hij de Wantijweide plat! Met een arsenaal van interessante hip-hopsongs is de muziek van Kees Fluks goed representatief voor de Dordtse hiphop. Kees’ werk wordt nationaal goed ontvangen en dit belooft dan ook wat moois voor ons podium op Wantijpop 2018!

One Nation Band
One Nation Band

One Nation Band is Dordrecht’s trots op het gebied van reggae. Afgelopen november speelde One Nation Band de Popcentrale plat tijdens Reggae Central: Free in the Basement, waar met gratis entree opkomende en veelbelovende reggaeartiesten optreden. One Nation Band bracht veel publiek op de been. Bandleider Lloyd Amelo zit als organisator van de Reggae Jam en presentator van Reggae Central diep verweven in de reggaecultuur van Dordrecht. Bovendien brengen deze muzikanten irie vibes en stralen positiviteit en openheid uit, wat mij betreft hét recept is voor een succesvolle festivalact!

The Empyrean
The Empyrean

The Empyrean vertegenwoordigt de Dordtse rock op Wantijpop 2018. Het eerste album ‘Forlorn’ heeft The Empyrean op podia van Big Rivers, Gebouw-T en Bibelot gebracht. Tweede album ‘Black Empyrean’ is op komst (april 2018) en belooft veel voor de Dordtse band. The Empyrean  heeft de afgelopen jaren een flinke live-reputatie opgebouwd in Dordrecht en zal aan Wantijpop 2018 laten zien waar de rockers live toe in staat zijn.

Bottles of Love
Bottles of Love

Met frontman Willem Jonker is Bottles of Love op het moment één van dé Dordtse bands die zich uitstekend aan Nederland toont. Met optredens door het hele land, een groot boekingskantoor achter hen staande en een goed ontvangen album vol toekomstige pop/rockklassiekers was Bottles of Love dé keuze om het Popcentralepodium af te sluiten. Debuutalbum Hush bestaat volledig uit goed geproduceerde pophits en live bouwen de Bottles of Love er altijd een feestje van.

Sun Rider
Sun Rider

Sinds de release van Fuzz Mountain, speelde het Dordtse Sun Rider talloze nationale shows en zijn ze op Europese tour geweest onder support van hun Italiaanse platenlabel. De stonerrockers wilden de fans niet laten wachten op nieuw materiaal en brachten een EP uit: III. De band heeft zin om het publiek van Wantijpop te trakteren op het nieuwe hoofdstuk in het verhaal van Sun Rider.