Het Popcentrale podium is een area op Wantijpop vol lokale en regionale bands, DJ’s en rappers welke de kans krijgen om voor groot publiek te performen. Dit programma wordt voor een groot deel verzorgd door enthousiaste vrijwilligers uit de Drechtsteden, zoals de programmeurs van As (metal) en Punkrock Academy. Dit jaar is er op het Popcentrale Podium weer een zeer breed scala aan stijlen te horen. Van grunge tot punk en van pop tot hiphop.

Charmplay
Charmplay

CHARMPLAY is een band met een verfrissende combinatie van scherpe songteksten, catchy muziek en een focus op het in beweging krijgen van het publiek. Een must-see voor de fans van Bastille, The Killers en The 1975! De “feelgood indie-pop” van deze energieke band is zowel fysiek als mentaal motiverend vanwege de kenmerkende grooves die de hoopgevende en inspirerende teksten dragen.

De band was al regelmatig te horen of te gast bij 3FM en speelde de afgelopen 5 jaren tot in alle uithoeken van Nederland zalen plat. Ze speelden van het Paard in Den Haag tot De Vorstin in Hilversum, waar zij hun eerste headline show in 2019 direct uitverkochten.
Ook in het buitenland is de band niet onopgemerkt gebleven met tours door Frankrijk, Spanje en (eveneens in 2019) zelfs Bonaire. Tijdens laatstgenoemde reis werden de heren zelfs gevolgd door RTVNH ten behoeve van een dagelijks reisverslag op internet en tv.
Vorig jaar werden ze genomineerd voor ‘Beste Song’ bij het Dordtse Popgala, 20 februari 2020 kwam hun eerste EP uit, en 24 april 2020 hun ‘full length’album! Exciting!
Het is mag duidelijk zijn: CHARMPLAY is klaar om de festivals te veroveren in 2020. En te beginnen met het afsluiten van de onze!

Website
I Against I
I Against I

Wat moet je nog doen als je met je punkband al je dromen hebt waargemaakt? Als je drie platen hebt gemaakt, honderden optredens hebt gedaan, en het podium gedeeld hebt met al je helden? Gewoon doorgaan natuurlijk!

In 1994 werd I against I opgericht in Dordt. Voor ze het wisten waren ze de eerste Europese band ooit die werd getekend door Epitaph, het platenlabel van Bad Religion-gitarist Brett Gürewitz, het label van al hun favoriete bands!

Hun debuutplaat Headcleaner werd geproduceerd door leden van Descendents en tracks als Maybe Tomorrow en Nailed To The Floor gelden als een klassiekers binnen de Nederlandse punkrock.
Ze speelden honderden keren door heel Europa, deelden onder andere met Undeclinable Ambuscade, Travoltas, de Descendents, ALL, Pennywise, Heideroosjes, Bad Religion en Blink-182.

Nu zijn ze terug met hun album Small Waves, vorig jaar werden ze genomineerd voor de Dordtse Popprijs en organiseren ze hun eigen punkrockavond Punkrock Academy in de Popcentrale.
Redenen genoeg voor een plek op het Popcentrale Podium van Wantijpop!

WEBSITE
Far I
Far I

Far I is zeker geen nieuwkomer in de Nederlandse hiphop. Zijn liefde voor hiphop komt uit de tijd waar Public Enemy en KRS-One regeerde. Een tijd waar het ging om het verhaal en niet om flitsende auto’s, ‘quick wins’ en een streamingoorlog.

Ook al groeide hij op in het veilige Nederland had hij een lastige jeugd door zijn verslaafde moeder. Het positieve verhaal wat hij in hiphop vond verbond hij aan het leerling/meester principe.
Nu is hij eigenaar van het label HardHeaderz. Hiermee probeert hij het principe dat hem voor hiphop liet vallen terug te brengen: een positieve ‘message’ en hiphop uit het hart. Dit jaar kwam Far I met het gloednieuwe album ‘Samsara’ en daarmee keert hij terug naar het Popcentrale Podium. Get ready!

Facebook Instagram
All Doomed
All Doomed

Deze gloednieuwe post-hardcore/punk-rock band brengt straight-forward, rauwe, zweterige riffs met catchy hooks en ‘in your face’-screams. Voor fans van Every Time I Die, Black Peaks en Alexisonfire. De link met Dordt? Zanger Vladimir! En die kun je weer kennen van de metalcoverband Pene Corrida.

Facebook
Popschoolband: The Gingers
Popschoolband: The Gingers

Als blues en rock een baby zouden krijgen, zou die ‘The Gingers’ heten. Heerlijke gitaarpartijen van Mauro en Mika, stevige drum grooves van Liam en de laid back stem van Mika, worden door deze 3 jonge ‘gingers’ aan elkaar gespeeld. Geïnspireerd door Jimi Hendrix, Led Zeppelin en John Mayer Trio schrijft The Gingers pakkende eigen nummers. Drie vrienden die niks liever doen dan muziek maken. Blues en rock hebben zo nog nooit zo lekker geklonken.

WEBSITE
D-Drecht Planet
D-Drecht Planet

Winnaar Grote Prijs van Dordt, Hiphop

Het nieuwe Dordtse hiphopcollectief D-Drecht Planet is nog maar driekwart jaar bezig, maar heeft nu al flinke stappen gezet. Ze wonnen de eerste editie van de hiphopcompetitie van de Grote Prijs van Dordt, brengen in razend tempo tracks en video’s uit, worden veel gestreamd en overal waar ze komen staat het vol met moshende tieners.
De grote groep bestaat uit rappers en producers die Dordt en hun afkomst eert. Vol met ambitie en een drive voor een succesvolle toekomstige carrière betreden zij straks het Popcentrale Podium op Wantijpop. En waarschijnlijk houden ze er niets van heel!

WEBSITE

Kweekvijver podium

Vroeger bekend als Jamstage, tegenwoordig onder de naam Kweekvijver Podium, is een uniek podium naast de vijver in het prachtige Wantijpark. Jongste tot oudste talenten laten je gezellig meejammen. Daarnaast kun je aansluiten bij een songwriting workshop!

Popschool 4 Kids

Bij de Popschool leren jonge kids in een band spelen. Er wordt les gegeven door professionele docenten in de goed ingerichte oefenruimtes van de Popcentrale. Elk jaar spelen er enkele Popschool bands op Wantijpop, dit jaar voor de tweede keer op de jamstage!

WHOP Goes Pop

Eén van de meest verrassende evenementen in de Popcentrale is WHOP Goes Pop: een open podium voor senioren! De 50-plussers laten op Wantijpop horen wat ze kunnen. Dit mag je niet missen!

Jamsessies

Onder leiding van de Dordtse Kim, Case en Lloyd vinden in de Popcentrale al jaren succesvolle jamsessies plaats. Dit jaar kun je weer kiezen voor een ‘reggae only’-jam en een jamsessie zonder genres.
Iedereen is welkom en de instrumenten zijn aanwezig!

HIP HOP JAM

Hip Hop Jamsessie onder leiding van een live-band en MC Zillion. De liveband bestaat uit lokale muzikanten en brengt een stevige backbone voor rappers en MC’s om hun skills te laten horen.

Songwritingworkshop met Laura Jorinde

Wil jij je songwriting skills naar een hoger niveau tillen? Kom langs in de Kweekvijver tent en sluit je aan bij de workshop van Laura Jorinde. Toegankelijk voor alle niveau’s, want je bent nooit uitgeleerd!

Laura Jorinde
Laura Jorinde

Laura Jorinde studeerde cum laude af van Codarts Hogeschool voor de Kunsten als songwriter en vocalist. Ze schreef vanaf het begin van haar tijd op het conservatorium al muziek in uiteenlopende stijlen, startte met het arrangeren van haar eigen muziek voor orkest vanaf haar tweede jaar en bracht haar laatste jaar door aan de Academy of Arts in Philadelphia. Hier kreeg ze ensemble les van onder Chris Farr (saxofonist van Jill Scott) en songwriting les van Kevin Hanson (speelde gitaar op albums van o.a. Jay-Z en The Roots), en speelde ze verschillende solo concerten in zowel Philadelphia als New York.
Op 15 november 2019 bracht het Duitse platenlabel Before Eight de track ‘Fighting A War’ uit van producer Kaleeh, waar Laura de topline voor schreef en de vocals voor verzorgde onder haar ‘pseudoniem’ Laura Brook. Het nummer werd binnen twee maanden meer dan 80.000 keer beluisterd.

Nu is ze vaak in de Popcentrale te vinden als docent bij de Popschool.

VIDEO

Silent Sessions

De Silent Sessions zijn voor de tweede keer te bewonderen. De artiesten die op het Popcentrale Podium spelen mogen een akoestische sessie in de nieuwe hippiebus verzorgen. Dit is een speciale en exclusieve ervaring, want deze sessies zijn maar voor een beperkt gezelschap te horen over de Silent Disco headphones! Get lucky and don’t miss out!