Popcentrale Podium

Talent uit de regio

Het programma voor het Popcentrale podium op Wantijpop 2019 is bekend! Ook dit jaar staan de beste regionale acts op het podium en kun je genieten van heel veel muziek. Wat je kunt verwachten? Alles! Rock met funk en blues, progressieve death metal deluxe, SKA, grunge+punk of toch grungepunk en reggae!

Ook dit jaar staat de tipi vol talent weer op het veld. Vroeger de Jamstage genaamd, tegenwoordig luistert hij naar de naam Kweekvijver Podium. Op dit podium naast de vijver in het Wantijpark zie je van de jongste tot de oudste talenten, kun je gezellig meejammen en meezingen met de Live Rock Karaoke Band.

Nieuw op het Popcentrale veld zijn de Silent Sessions. De artiesten die op het Popcentrale Podium spelen doen ook nog een akoestische sessie in de nieuwe hippiebus. Dit is een speciale en exclusieve ervaring, want deze sessies zijn maar voor een beperkt gezelschap te horen met over Silent Disco headphones! Get lucky and don’t miss out!

POPCENTRALE PODIUM:
13:30 – Popschoolband: Lleed (rock)
14:30 – Winnaar Grote Prijs van Dordt, Bands: Charades
15:30 – Oussi-B (hiphop)
16:45 – Phlebotomized (death metal)
18:15 – SKAvuiten (ska)
19:45 – Switch Bones (grungepunk)
21:30 – Dreadless + E-Mann (reggae)

KWEEKVIJVER PODIUM:
14:00 – Popschool 4 Kids
15:30 – Popschool 4 Kids
16:00 – WHOP Goes Pop (50+ open podium)
17:30 – Reggae Jamsessie
19:00 – Winnaar Jouw Band, Mijn Band (muzikantenhussel)
20:30 – Live Rock Karaoke Band (rock met liveband)

SILENT SESSIONS
Artiesten van het Popcentrale Podium

Lleed
Lleed

Lleed is een band bij de popcentrale. De band bestaat uit twee gitaristen, een drummer, bassist en zangeres. Lleed bestaat al sinds de zomer van 2017, maar heeft sindsdien al gespeeld op verschillende Dordtse festivals zoals Big Rivers en Voorstraat Noord Festival. Lleed speelt vooral eigennummers, maar ook af en toe covers. De muziekstijl waarin ze spelen is voornamelijk rock met invloeden uit andere stijlen zoals funk en blues.

Oussi-B
Oussi-B

Muziek, spotlight, aandacht, vrouwen & snel money pakken.

Toen Oussi-B nog luisterde naar de naam Oussama leefde hij al voor al deze ingrediënten.  Al op zijn 13e liet hij op de speelplaats zijn freestyles horen. Geef Oussi een beat en hij weet er raad mee.

In 2015 bracht hij samen met Lorie TNB ‘Beat The Macho’ uit . Sindsdien is het gaan lopen en sprong hij overal het podium op. In 2018 kwam hij met de dansbare track ‘Stoten’ en nu is hij, samen met zijn vaste DJ Nikaa, klaar voor het Popcentrale Podium van Wantijpop 2019.

Phlebotomized
Phlebotomized

Dit zevental begeeft zich sinds eind jaren tachtig aan het Nederlandse metalfront. In 1997 is de band uit elkaar gegaan waarna ze in 2013 weer bij elkaar zijn gekomen. Phlebotomized speelt progressieve death metal deluxe. De grunt is extreem diep en muzikaal gaat het van trage tempo’s naar keiharde blastbeats. Nu zijn ze, na wat verschuivingen van bandleden, terug met hun nieuwe album “Deformation of Humanity”.

Dat wordt de pit in!

SKAvuiten
SKAvuiten

SKAvuiten, opgericht in 2014, is een kunstzinnige groovende Nederlandstalige ska groep met ruime muzikale ervaring en stevige humor. Teksten als ‘Fok Maar Lekker Door’ of ‘Kijk Eens Naar Jezelf’  worden onbedwingbare meezingers en het is moeilijk om stil te blijven staan bij deze band met hun aanstekelijke refreintjes. Met SKAvuiten is het altijd feest!

De twee zangers schrijven de teksten, de bassist de muziek. De band is af met een strakke drummer, gitarist, toetsenist en een blazerssectie die de tent van zijn sokken swingt.

Dit bewezen ze al op diverse events, zoals o.a. Voorstraat Noord Festival, Waterpoort Festival en Big Rivers. Ook mochten SKAvuiten al drie keer in het voorprogramma van Ska legende Mark Foggo spelen. De band heeft inmiddels een EP uitgebracht.

Switch Bones
Switch Bones

Is het grunge? Is het punk? Misschien is het wel grungepunk…

Switch Bones is een grungepunktrio uit Dordrecht en Tilburg. De band dompelt catchy popmelodieën onder in en zwaar gitaargedreven geluid, beïnvloed door bands als Nirvana, Melvins en Queens of the Stone Age en bestaat uit Erik van Haaren (zang/gitaar), Marjolijn Nestelaar (bas/zang) en Geert Teekens (drums/zang). Switch Bones is eind 2016 opgericht en heeft sindsdien niet stil gezeten. De band bracht een EP en een full length album uit, speelde veel festival- en clubshows, waaronder de Zwarte Cross, een succesvolle Popronde en een tour door Schotland. De single ‘Sunday Morning’ werd na de release in januari 2019 enthousiast ontvangen door 3FM.

The sky is the limit and the beef is at the bottom!

Dreadless & E-Mann
Dreadless & E-Mann

Eindelijk is het zover: de energieke reggaeheld E-mann uit Dominica shined weer op diverse podia met aardig wat hits op zak. Zijn nummers brengen je mee op allerlei niveaus dankzij de vele dingen die hij heeft geleerd en meegemaakt. E-Mann toerde al door de Verenigde Staten, Caribbean en meerdere Europese landen en nu is tijd voor Wantijpop.

Samen met de 9-koppige Dordtse reggaeformatie Dreadless wordt dit een energieke reggaeshow.

Dreadless klinkt als moderne jaren 70 roots reggae, geïnspireerd op bijv. Burning Spear, Third World, Dennis Brown en Culture. De band speelde al op talloze festival als Zwarte Cross, Rastaplas, Amsterdam Reggae Village in de HMH en One Love Festival (UK) en speelde al eerder als backingband van Al Campbell, Prince Alla, U Brown en Earl 16.