Programma

Fantastische muziek, een grandioze line-up, een lekker sfeertje en een gezellig publiek. Dat is al 25 jaar Wantijpop!

De afgelopen jaren zijn de beste live acts al voorbij gekomen.

Uiteraard zijn elk jaar de vaste elementen te vinden op Wantijpop; het Ames hoofdpodium met de beste live acts, Popcentrale podium voor de vetste regionale acts, Geheime Deuntjes met fijne House sounds en Kindertuin Koning EIK voor de allerkleinste bezoekers.

Eerder op Wantijpop

Grote namen stonden eerder al op het podium van Wantijpop. Was jij erbij? Ontdek hier welke artiesten al eerder op ons podium stonden.

Waltzburg op Wantijpop
Waltzburg
Waltzburg

Eigenzinnige en melodieuze upbeat Indie muziek, dat is wat de Nijmeegse band Waltzburg tot leven brengt. Hun energieke songs zitten vol gelaagdheid en tegenstrijd en bevragen het dagelijkse leven.

De band bestaat uit vier heren en een dame. De vijf vrienden weten het publiek aan te krijgen door de energieke en dansbare nummers die zij uitbrengen. Samen met producer Simon Akkermans werkte de band hun melodische indie-pop uit in Kytopia te Utrecht. Een traject waar ieder Nederlands bandje in eerste instantie van droomt. De songs zijn catchy, onvervalst en recht uit het hart, gelaagd, vol tegenstrijdigheden en over onderwerpen uit het dagelijks leven. Na het succes van debuut EP ‘Latest News’, waarop ook single ‘Neon’ staat, volgde het eerste, echte album.

Lees meer over Waltzburg.

MEAU
MEAU

MEAU stond op 18 juni op Wantijpop 2022! Haar single ‘Dat heb jij gedaan’ bestormde in no-time de hitlijsten. Het nummer kwam zowel in de Nederlandse Top 40, als de Single Top 100, als de Mega Top 30 binnen en was daar lange tijd niet uit te slaan. Kort daarna won MEAU de 3FM Talent Award en nu weet iedereen wie ze is. Natuurlijk kwam de monsterhit voorbij, maar ook haar nieuwe nummers ‘Stap maar in bij mij’ en ‘Als jij maar bij me bent’. Dat was genieten!

Lees hier meer over MEAU.

Snelle
Snelle

Snelle & de Lieve Jongens Band stonden op Wantijpop 2022! De afgelopen jaren scoort Snelle hit na hit en is niet meer uit de hitlijsten weg te slaan. Elk nummer wat hij uitbrengt verandert in een hit. En dat doet hij niet alleen, hij heeft inmiddels samengewerkt met vele bekende artiesten zoals Maan, Davina Michelle, Ronnie Flex en Suzan & Freek. Al zijn grote hits kwamen op Wantijpop natuurlijk voorbij.

Lees meer over Snelle

Scotch The Band
Scotch The Band

Scotch The Band is geen vreemde op Wantij. Tijdens de laatste editie verraste de band de binnenstromende bezoekers met een muzikaal optreden bij de entree. Zo zat de sfeer er meteen goed in. Op Wantijpop 2022 keerde ze terug, maar nu gewoon heerlijk vanaf het hoofdpodium. De Dordtse partyfolkband Scotch staat bekend om haar energieke nummers met vrolijke melodieën. Zowel viool als accordeon, afgewisseld met polyfone, drums, bas, banjo en gitaar zorgen ervoor dat de nummers heel dansbaar zijn. De aanstekelijke vrolijke muziek in combinatie met de energie van de bandleden zorgt ervoor dat niemand stil kan blijven staan.

Lees meer over Scotch The Band.

 

Duncan Laurence
Duncan Laurence

Duncan Laurence stond op 18 juni op Wantijpop 2022. Wie kent hem nou niet?! De winnaar van het Eurovisiesongfestival 2019 met het door hemzelf geschreven en gecomponeerde nummer Arcade, bij ons on stage! Het nummer werd de zondag na zijn winst ruim 1,24 miljoen keer binnen Nederland gestreamd. Hiermee verbrak hij het Nederlandse Spotify-record door het vaakst gestreamd te zijn binnen 24 uur. Sindsdien heeft Duncan veel nieuwe muziek gepresenteerd, zoals de single ‘Love Don’t Hate’, zijn eerste EP ‘Worlds on Fire’ en zijn debuutalbum ‘Small Town Boy’.

Lees meer over Duncan Laurence

Son Mieux
Son Mieux

Son Mieux bracht in 2022 dansbare popnummers met een emotioneel en persoonlijk verhaal naar Wantijpop. Heerlijke hooks, herkenbare refreinen, een vleugje folk en een elektronische onderlaag; dat is Son-Mieux. De Nederlandse popgroep uit Den Haag staat onder leiding van Camiel Meiresonne. In 2019 bracht Son Mieux hun debuutalbum uit genaamd Faire de Son Mieux, wat ‘Het beste uit jezelf halen’ betekent. Dit jaar is ‘The Mustard Seed’ verschenen met nummers als ‘Drive’ en ‘1992’.

Lees meer over Son Mieux

Goldband
Goldband

Niemand minder dan Goldband was de afsluiter van Wantijpop 2o22! En wat een dik feestje was dit! Nadat Goldband in 2019 uit het niets met hun single ‘Uber Uber’ de Nederlandse muziekindustrie kwam binnenstormen zijn ze niet meer te missen. Wat denk je van nummers als ‘Witte was’, ‘Noodgeval’ en de laatste single ‘Kinderwens’? Deze Haagse ex-stukadoors hebben een geheel eigen sound van jaren ’80 Nederpop en Disco tot Trance en Gabber. Alles komt voorbij en zetten elk podium dan ook volledig op zijn kop. Live zijn ze een ware sensatie, een topact voor in de boeken! 

Lees meer over Goldband