Programma 2019

Check de line up
Merol
Merol - 13:15 tot 14:00

Lekker met de meiden naar Wantijpop 2019 om de Dordtse zangeres Merol te bewonderen!

Merel Baldé, geboren op 10 februari 1991 in Dordrecht, is een Nederlandse zangeres en actrice. In 2014 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Daarna speelde ze als actrice in verschillende theatervoorstellingen waaronder Soldaat van Oranje – de Musical. In 2018 richtte ze MEROL op. MEROL is de naam waaronder ze catchy Nederlandstalige popmuziek maakt, gekenmerkt door cheeky teksten als “Ik wilde zo graag een liefdesliedje voor je schrijven, maar jij had steeds een stijve”, ironie en een jaren ’80 synthesizer sound.

Op Valentijnsdag 2018 bracht MEROL haar eerste EP genaamd BOTER uit en de videoclip IK WIL EEN KIND VAN JOU, die binnen no-time viral ging. In de zomer van 2018 bracht ze de single LEKKER MET DE MEIDEN uit die op nummer 1 belandde in de Viral Top 50, viral ging op de campings van Lowlands en door Margriet van der Linden “dé zomerhit van 2018” werd genoemd. Haar kerstsingle KERST MET DE FAM was het meest aangevraagde nummer tijdens Serious Request 2018 en werd door RTL Boulevard uitgeroepen tot dé kersthit van nu.

Nana Adjoa
Nana Adjoa - 14:30 tot 15:30

Nana Adjoa, is een Nederlands-Ghanese zangeres, songwriter, basgitarist en gitarist. Opgegroeid in Bussum, begon ze op jonge leeftijd gitaar te spelen en liedjes te schrijven. Gedurende haar jeugd was Nana betrokken bij verschillende muzikale projecten voordat ze naar Amsterdam verhuisde om basgitaar te studeren aan het prestigieuze Jazz Conservatorium.  De multi-getalenteerde Nana Adjoa is moeilijk te vangen in één genre, maar haar soulvolle en toch groovy nummers zijn terug te voeren tot de jaren negentig, in het bijzonder op haar liefde voor Britse triphop. Met een warme stem die zich afspeelt in de tonen van de ziel, gecombineerd met haar compacte en poëtische teksten, slaagt Nana erin melancholisch te zijn zonder haar vreugde te verliezen. Nu in de running voor ‘Dutch Talent to watch’ in 2018, werd Nana’s debuut-EP ‘Down at The Root’ (deel 1) uitgebracht in november 2017.

Kraantje Pappie
Kraantje Pappie - 16:00 tot 17:00

Kraantje Pappie, je kon afgelopen jaar niet om hem heen. Hij was de best scorende Nederlandse artiest in de top 40. Zijn nummer ‘Lil Craney’ wat in 2018 uitkwam, kreeg dubbel platina met meer dan 160.000 verkochte platen! Verder kun je hem de afgelopen tijd gehoord hebben in hits als ‘DRUP’, ‘Traag’, ‘Ja’, ‘Liefde In De Lucht’ en ‘Sigaret’.

In April staat hij in een uitverkochte Afas Live en 15 juni is hij gratis te bewonderen tijdens Wantijpop 2019!

Indian Askin
Indian Askin - 17:30 tot 18:30

Indian Askin is een Nederlandse band, opgericht in Amsterdam. Hun muziek is het beste te omschrijven als ‘nu-punk’ met rock-, punk- en psychedelische elementen, geïnspireerd op muziek uit de jaren zestig, zeventig en negentig. De band bestaat uit zanger Chino Ayala, bassiste Jasja Offermans, drummer Ferry Kunst en toetsenist Bart van der Elst. Je kunt ze kennen van hun nummers ‘On and On’ of ‘I Feel Something’.

Ilse DeLange
Ilse DeLange - 19:00 tot 20:00

Al op achtjarige leeftijd begon Ilse DeLange haar loopbaan in de muziekwereld. Ze won in 1998, 2001, 2004 én in 2009 een Edison en haar albums bereikten maar liefst achttien keer platina! Begin dit jaar nam Ilse DeLange de Edison Pop Oeuvreprijs in ontvangst, vanwege haar veelzijdigheid en talloze hits. 

 

Naaz
Naaz - 20:30 tot 21:15

Naaz werd in Gorinchem geboren en groeide op in Rotterdam. In 2014 deed ze mee aan het televisieprogramma Holland’s Got Talent, maar pas in 2017 kreeg ze bekendheid door haar nummers ‘Words’ en ‘Up to Something’. In april 2018 bracht ze op 19-jarige leeftijd haar eerste EP uit, met de titel Bits Of Naaz. In 2018 won ze dan ook twee Edison awards voor Beste Nieuwkomer en voor de videoclip van haar nummer ‘Words’. Kortom, een opkomende jonge artiest die je zeker niet wil missen tijdens Wantijpop 2019!

The Dirty Daddies
The Dirty Daddies - 22:00 tot 23:00

Met meer dan 500 shows in de benen is de kans dat je nog nooit van The Dirty Daddies gehoord hebt klein. Zeer klein. De eerste en enige coverband ooit die op eigen kracht de AFAS Live uitverkocht heeft, was al te zien bij RTL Late Night, NOS op 3 en BNN en sloten festivals als Zwarte Cross, Paaspop en Concert At Sea af.

Het zinderende zevental raast al ruim 6 jaar loeihard door de feesttenten, festivals en clubs en zorgt overal voor een feest-explosie die z’n gelijke niet kent. 120 hits in 120 minuten worden met ongeëvenaard enthousiasme op je afgevuurd. Tel daarbij een arsenaal aan special effects op waar je de oorlog mee kan winnen en je weet genoeg: zoek dekking en Let’s Get Dirty!

Het programma van het Popcentrale Podium check je hier!