Programma

Check de line up
Ronnie Flex & Deuxperience
Ronnie Flex & Deuxperience - 17:30 tot 18:30

Ronnie Flex – Ronell Langston Plasschaert – is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het artistiek imponerende, boeiende en uitgesproken boegbeeld van een ongekend succesvolle generatie hiphopartiesten. De eigenzinnige, genre-overstijgende, performer heeft met zijn releases een abonnement op de hitlijsten. Multi-platina mega hits als ‘Energie’, ‘Drank & Drugs’, ‘Blijf Bij Mij’ en ‘Plek Als Dit’ stonden wekenlang hoog in de charts. Zijn tweede album ‘Rémi’ (2017) is beloond met een Edison voor ‘Beste Album’ en ‘Beste Hiphop’. In het juryrapport van deze meest prestigieuze muziekprijs werd Rémi ‘een modern meesterwerk’ genoemd. In 2018 brak hij het record van meest gestreamde track binnen één dag in Nederland (650.000+ keer) met het nummer ‘Fan’.

Samen met de band Deuxperience tourt hij sinds vorig jaar door Nederland. Shows op alle grote festivals waaronder Pinkpop en Lowlands ontvingen lovende recensies. In het najaar van 2017 ging de Rémi-tour van start. Zeven uitverkochte shows, met als grand finale twee keer een bomvol Paradiso Hier zien we een hele andere kant van Ronnie Flex. Met zijn eigen instrument ‘autotune’ en ondersteund door een fenomenale 9-koppige band komen zijn Caribische roots meer naar de voorgrond, en is stilstaan geen optie. Of zoals hij zelf zegt in het NRC: ‘Uiteindelijk wil ik gewoon een salsa-zanger zijn. Ik wil dat iedereen al gaat dansen zodra ik het podium op kom’.

Jett Rebel
Jett Rebel - 22:00 tot 23:00

In Nederland kon men de afgelopen 3 jaar niet om Jett Rebel heen. Hij is extravagant, volkomen zichzelf en doet álles voor de muziek. Tot hij erbij neervalt. Letterlijk. In 2015 stond Jett Rebel al op Wantijpop, dit jaar komt hij dat feestje nog eens dunnetjes overdoen. 

Alain Clark
Alain Clark - 20:30 tot 21:30

Zanger, gitarist, componist, producer en vooral: muzikant in hart en nieren. Alain Clark is niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziek. In november 2017 bracht hij nog een nieuw album uit. 2 juni staat hij voor het eerst in het Wantijpark en kun je hem gratis komen bewonderen.

Sue the Night
Sue the Night - 19:00 tot 20:00

Sue the Night is een Nederlandse band geformeerd rond singer-songwriter Suus de Groot. De band bracht in 2015 hun debuutalbum ‘Mosaic’ uit en kreeg direct aandacht met hun singles ‘Top of Mind’ en ‘The Whale’. In 2016 werden ze uitgeroepen als huisband van De Wereld Draait Door en het jaar daarop verscheen hun tweede album ‘Wanderland’, met ‘The World Below’ en ‘Mind Dear’.

Jeangu Macrooy
Jeangu Macrooy - 16:00 tot 17:00

Jeangu Macrooy (uitgesproken als zjangú makrooi) groeide op in de tropische warmte van Paramaribo. In 2014 besloot hij zijn muzikale carrière voort te zetten in Nederland. Je kent Jeangu Macrooy van onder andere de nummers ‘High on you’, ‘Head over Heels’ en ‘Circles’. In maart was Jeangu te zien als Judas in de landelijke Passion.

The Overslept
The Overslept - 14:30 tot 15:30

The Overslept is een Nederlandse pop rock band uit mediahoofdstad Hilversum, bestaande uit jeugdvrienden Sem Jonkhout (zang), Tommy van der Leer (bas), Daniël van den Brink (drums) en Délano Ladurner (gitaar). Het viertal – allen destijds actief in de alternatieve skate scene – besluit in 2014 hun krachten te bundelen met het voornemen old school pop punk nieuw leven in de blazen door het genre te combineren met elementen uit de 80’s en hedendaagse rockmuziek. Het resultaat is frisse popmuziek met een stevige lading. Live staat The Overslept als een huis, met tonnen energie en een stoere uitstraling, terwijl het repertoire tegelijkertijd een pop-minded publiek aanspreekt. In 2017 werd The Overslept bekend onder het grote publiek met hun hit ‘Stolen car’.

Funkanizers
Funkanizers - 13:00 tot 14:00

De Dordtse band Funkanizers: 6 Jonge mensen die bovenstaande delen. Die elkaar verbazen, optillen en op een niveau zetten waarvan ze zelf niet wisten dat ze daar al zijn. Dat merken ze zelf maar ook het publiek waarvoor ze spelen. Zichtbaar als je de zaal inkijkt en voelbaar als je de reacties hoort. Spontaan applaus na gitaar-, sax- of drum-, bass- of keys-solo’s, verdwijnen in de diepe groove, genieten van het plezier of smelten voor de heerlijke, ontwapenende zang. Funkanizers tilt elke show tot aan het kookpunt. Een smeltkroes van verbindende positieve vibes.