Tijden

13.00-17.00 uur workshops Techniek (doorlopend)

Experimenten bij Lexlab

LeXlab is ook weer aanwezig met de leukste experimenten en demonstraties. Ieder uur zijn er andere workshops! Verwacht eigenwijze educatieprojecten op het gebied van technologie, kunst, cultuur & burgerschap.

Lexlab ontwikkelt workshops, projecten en lessen op het gebied van technologie, gemixt met kunst, cultuur en burgerschap. Met onze play-based lesmethode ontdekken èn ontwikkelen kinderen spelenderwijs 21st century skills als digitale geletterdheid, creatief denken en computional thinking. Samen met partners uit het onderwijs, de overheid en ondernemers uit de regio werken we aan een generatie die klaar is voor de toekomst.

Tijdens Wantijpop kunnen de kinderen twee workshops bij het Lexlab volgen.

3D Doodle je eigen custom bril
Brillen komen in veel vormen en maten; maar toch lijken ze vaak op elkaar. Ze missen iets persoonlijks! Met de hulp van een 3D-pen kan je jouw eigen bril ontwerpen. Verwissel de lensen van je bril met voetballen of de steeltjes met takken; er is van alles mogelijk!

Waterbaan bouwen
Tussen de bomen van Koning Eik stroomt het water omlaag. Tijdens Wantijpop gaan we samen de tofste waterbaan bouwen; zo lang, hoog, groot en gek mogelijk. Daarna kun je lekker spelen met het water dat door de baan loopt. Dammetjes bouwen, en met bootjes raften door de wilde water stromen.

Kom jij ook??