Veelgestelde vragen

Lees hier de veelgestelde vragen over Wantijpop
De kans is groot dat jouw vraag hier beantwoord wordt. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Algemeen

Wantijpop vindt plaats op zaterdag 8 juni 2024. Het evenement duurt van 13:00 tot 23:00 uur.

Het evenement is van 13:00 uur tot 23:00 uur. Let op: De entree sluit om 22.30 uur. Het is gratis toegankelijk.

Ja, Wantijpop is gratis toegankelijk voor alle leeftijden.

Wantijpop is in het Wantijpark aan de Baden-Powelllaan te Dordrecht.

Wantijpop vindt plaats in het Wantijpark aan de Baden-Powelllaan te Dordrecht. Het Wantijpark is lopend, fietsend of met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken.

Betaald parkeren is mogelijk in de Parkeergarage Energiehuis. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen naar de ingang van Wantijpop.

Wantijpop is voor iedereen toegankelijk. Er geldt dus geen minimumleeftijd.

De entree is gratis en vrij toegankelijk voor alle leeftijden. Dus een entreeticket is niet nodig. Let wel: Vol is vol, dus zorg dat je op tijd in de rij staat!

Geniet van de beste acts van Nederlandse bodem op het Ames hoofdpodium, toffe ontdekkingen naar lokale acts op het Popcentrale veld, heerlijk dansen op House sounds bij de Bud x Geheime Deuntjes en speciaal voor kids leuke activiteiten bij Koning Eik.

Er is een kinderprogramma op Wantijpop. In de Kindertuin van Koning Eik kunnen kinderen zich zorgeloos vermaken met een doorlopend programma. Het doorlopende programma is gevuld met een poppenkast, een zweefmolen, techniek- en knutselhoek en nog veel meer..

Op Wantijpop hebben we een divers programma met de grootste artiesten op het Ames podium, Popcentrale podium voor de vetste regionale acts en Geheime deuntjes met fijne house sounds. Dit jaar staan onder meer Flemming, The Dirty Daddies, Claude en nog veel meer op het podium.

Ja, de Familie ingang ligt vlak in de buurt van de hoofdentree van het Wantijpark. Langs de Baden-Powelllaan zijn routebordjes aangegeven.

Praktische informatie

Nee, het is niet toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar Wantijpop. Er is genoeg aanbod op het terrein.

Je kunt tot aan de ingang je eigen drinken meenemen. Bij de ingang wordt dit flesje afgenomen en dien je drinken te halen op het evenement. Er zijn op het terrein wel waterpunten aanwezig waar je water kunt tappen.

Ja, o.a. bij Toko Kaminah zijn er glutenvrije gerechten verkrijgbaar. Kijk voor het complete aanbod op onze food pagina. Voor vragen mbt andere allergieën kun je contact opnemen via het contactformulier.

Al het eten en drinken wordt gekocht met munten. Deze zijn op het festivalterrein te koop. Ze kunnen zowel met cash als met pin betaald worden. Contant alleen in veelvoud van 25 euro, er is geen wisselgeld op het terrein. Het is niet toegestaan eigen eten en drinken mee te nemen op het festivalterrein van Wantijpop.

Munten voor Wantijpop worden per strips van 3,5 munt verkocht voor de prijs van € 12,50. Munten kunnen per pin en contant betaald worden. Contant alleen in veelvoud van 25 euro, er is geen wisselgeld op het terrein.

Het is niet mogelijk aangekochte munten te retourneren of in te wisselen voor geld. De kassa’s op Wantijpop sluiten een kwartier voor het einde van het festival, hierna is het niet meer mogelijk om munten te kopen. Ook de foodtrucks en tenten sluiten een kwartier voor het einde van het festival. Hierna is het niet meer mogelijk munten in te wisselen bij de foodtrucks en tenten. De bar sluit tegelijkertijd met het einde van het festival. Hierna is het niet meer mogelijk om munten in te wisselen bij de bar. Munten zijn maar één jaar/editie geldig.

Op het terrein zijn helaas geen kluisjes aanwezig. We raden je daarom aan om zo min mogelijk kostbare spullen mee te nemen. Wantijpop is niet aansprakelijk voor het kwijtraken van persoonlijke eigendommen.

Met de kinderwagen kun je naar binnen via de familie-ingang. De familie-ingang bevindt zich aan het begin van het park. Alle ouders met kinderwagens en/of kinderen tot 12 jaar en bezoekers met rolstoelen en rollators e.d. kunnen bij deze ingang terecht.

Wanneer je in een rolstoel zit, kun je via de speciale familie-ingang naar binnen. De familie-ingang bevindt zich aan het begin van het park. Alle ouders met kinderwagens en/of kinderen tot 12 jaar en bezoekers met rolstoelen en rollators e.d. kunnen bij deze ingang terecht.

Nee, (huis)dieren zijn tijdens het evenement niet toegestaan.

Een paraplu is in verband met de veiligheid en het zicht van je medebezoekers helaas niet toegestaan. Mocht het regenen, dan zijn er poncho’s beschikbaar bij de barren (1/2 muntje)).

Ja, dit is mogelijk. Het evenement is gratis toegankelijk, dus je kunt het terrein op en af wanneer je dat wilt.

Nee, het is niet toegestaan om etenswaren, barbecues of andere vergelijkbare materialen mee te brengen. Wantijpop biedt een breed food assortiment aan, zodat iedereen kan genieten van lekker eten.

Jazeker. Bij Wantijpop vinden we het belangrijk dat je niet alleen nu maar ook in de toekomst kan genieten van muziek. Daarom kun je op al onze evenementen oordoppen kopen van dOb Hearing Protection mét muziekfilter zodat je jouw oren kan beschermen en kan blijven genieten van de beste artiesten. Ook is het mogelijk gehoorbescherming te kopen voor de jonge muziekliefhebber. Haal jouw oordoppen bij de dOb Hearing Protection stand of op www.dob-hearing.com.

Het is niet toegestaan om professionele foto en/of filmapparatuur mee te nemen op het festivalterrein. Hieronder worden foto- en videocamera’s verstaan met zoomlenzen en afneembare accessoires. Wil je professionele foto’s maken en/of een persaanvraag doen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Beker recycle systeem

Bij binnenkomst ontvang je tot 16.00 uur GRATIS een houten munt, ons retourtoken. Door dit retourtoken bij de bar in te leveren, kun je een beker verkrijgen. Elke keer dat je een nieuw drankje haalt, lever je je lege beker weer in bij de bar. Mocht je je beker of retourtoken verliezen, dan wordt er een halve munt in rekening gebracht voor een nieuwe beker. Het is belangrijk om te benadrukken dat bekers of retourtokens niet kunnen worden omgeruild voor contant geld. Aan het einde van het evenement vragen we je vriendelijk om je laatste beker weg te gooien in de daarvoor bestemde prullenbakken of bij de bar in te leveren. Alle bekers bij Wantijpop zijn gemaakt van rPET en volledig recyclebaar. Dit betekent dat we nieuwe bekers kunnen maken van de gebruikte exemplaren. Het gebruik van rPET is niet alleen duurzamer dan hardcups, maar het zorgt er ook voor dat bezoekers niet opgezadeld worden met de kosten voor de aanschaf van een beker. De retourtoken bij Wantijpop wordt gratis verstrekt tot 16.00 uur. Na dit tijdstip zijn ze niet meer beschikbaar en moet je je eerste beker dus kopen in de bar voor een half muntje. Zorg dus dat je op tijd in het park bent. De munten worden ook bij de familie ingang uitgedeeld.

Overig

De algemene voorwaarden vind je op wantijpop.nl/algemenevoorwaarden
Het privacy- en cookiestatement vind je op wantijpop.nl/privacy-cookies-statement
De huisregels vind je via wantijpop.nl/huisregels