Veelgestelde vragen

Lees hier de veelgestelde vragen over Wantijpop
De kans is groot dat jouw vraag hier beantwoord wordt. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op via het contactformulier.

Algemeen

Wantijpop vindt plaats op zaterdag 8 juni 2024. Het evenement duurt van 13:00 tot 23:00 uur.

Het evenement is van 13:00 uur tot 23:00 uur. Let op: De entree sluit om 21.30 uur. Het is gratis toegankelijk.

Ja, Wantijpop is gratis toegankelijk voor alle leeftijden.

Wantijpop is in het Wantijpark aan de Baden-Powelllaan te Dordrecht.

Wantijpop vindt plaats in het Wantijpark aan de Baden-Powelllaan te Dordrecht. Het Wantijpark is lopend, fietsend of met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken.

Parkeren kan in parkeergarage Energiehuis of bij de Stadswerven, beide op loopafstand van het evenemententerrein. Voor navigatie houdt Maasstraat of Oranjelaan in Dordrecht aan. Er staan verkeersborden die aangeven waar je kunt parkeren.

Wantijpop is voor iedereen toegankelijk. Er geldt dus geen minimumleeftijd.

De entree is gratis en vrij toegankelijk voor alle leeftijden. Dus een entreeticket is niet nodig. Let wel: Vol is vol, dus zorg dat je op tijd in de rij staat!

Munten voor Wantijpop worden per strips van 3 munten verkocht voor de prijs van 10 euro. Goed nieuws! De prijs is bij ons, als één van de weinige festivals, gelijk gebleven! Al het eten en drinken wordt gekocht met munten. Deze zijn bij de kassa's op het festivalterrein te koop. Ze kunnen zowel met cash als met pin betaald worden. Sinds 2023 is het ook mogelijk om op het Popcentrale en Bud x Geheime Deuntjes veld direct te betalen met je pinpas. Bij alle andere barren kun je alleen met munten betalen.

Al het eten wordt gekocht met munten. Deze zijn bij de kassa's op het festivalterrein te koop. Ze kunnen zowel met cash als met pin betaald worden. Sinds 2023 is het mogelijk om bij de bar op het Popcentrale en Bud x Geheime Deuntjes veld zowel met munten als direct met PIN te betalen. Bij alle andere barren op het terrein kun je alleen met munten betalen.

Consumptiemunten die tijdens Wantijpop zijn gekocht, zijn uitsluitend geldig tijdens het evenement. Na aankoop kunnen consumptiemunten niet meer worden ingewisseld in ruil voor geld.

Er is een kinderprogramma op Wantijpop. In de Kindertuin van Koning Eik kunnen kinderen zich zorgeloos vermaken met een doorlopend programma. Het doorlopende programma is gevuld met een poppenkast, een zweefmolen, techniek- en knutselhoek en nog veel meer..

Op Wantijpop hebben we een divers programma met de grootste artiesten op het Ames podium, Popcentrale podium voor de vetste regionale acts en Geheime deuntjes met fijne house sounds. Dit jaar staan Antoon, Waylon, Froukje, Jaap Reesema en vele anderen op het programma. Check het hele programma via wantijpop.nl/programma

Ja, de Familie ingang ligt vlak in de buurt van de hoofdentree van het Wantijpark. Langs de Baden-Powelllaan zijn routebordjes aangegeven.

Praktische informatie

Op het terrein zijn helaas geen kluisjes aanwezig. We raden je daarom aan om zo min mogelijk kostbare spullen mee te nemen. Wantijpop is niet aansprakelijk voor het kwijtraken van persoonlijke eigendommen.

Met de kinderwagen kun je naar binnen via de familie-ingang. De familie-ingang bevindt zich aan het begin van het park. Alle ouders met kinderwagens en/of kinderen tot 12 jaar en bezoekers met rolstoelen en rollators e.d. kunnen bij deze ingang terecht.

Wanneer je in een rolstoel zit, kun je via de speciale familie-ingang naar binnen. De familie-ingang bevindt zich aan het begin van het park. Alle ouders met kinderwagens en/of kinderen tot 12 jaar en bezoekers met rolstoelen en rollators e.d. kunnen bij deze ingang terecht.

Nee, het is niet toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen naar Wantijpop. Er is genoeg aanbod op het terrein. Al het eten wordt betaald met munten.

Nee, (huis)dieren zijn tijdens het evenement niet toegestaan.

Een paraplu is in verband met de veiligheid en het zicht van je medebezoekers helaas niet toegestaan. Mocht het regenen, dan zijn er gratis poncho’s beschikbaar bij de barren (zolang de voorraad strekt).

Ja, dit is mogelijk. Het evenement is gratis toegankelijk, dus je kunt het terrein op en af wanneer je dat wilt.

Nee, het is niet toegestaan om etenswaren, barbecues of andere vergelijkbare materialen mee te brengen. Wantijpop biedt een breed food assortiment aan, zodat iedereen kan genieten van lekker eten.

Beker recycle systeem

Bij binnenkomst ontvang je tot 16.00 uur GRATIS een houten munt, ons retourtoken. Door dit retourtoken bij de bar in te leveren, kun je een beker verkrijgen. Elke keer dat je een nieuw drankje haalt, lever je je lege beker weer in bij de bar. Mocht je je beker of retourtoken verliezen, dan wordt er een halve munt in rekening gebracht voor een nieuwe beker. Het is belangrijk om te benadrukken dat bekers of retourtokens niet kunnen worden omgeruild voor contant geld. Aan het einde van het evenement vragen we je vriendelijk om je laatste beker weg te gooien in de daarvoor bestemde prullenbakken of bij de bar in te leveren. Alle bekers bij Wantijpop zijn gemaakt van rPET en volledig recyclebaar. Dit betekent dat we nieuwe bekers kunnen maken van de gebruikte exemplaren. Het gebruik van rPET is niet alleen duurzamer dan hardcups, maar het zorgt er ook voor dat bezoekers niet opgezadeld worden met de kosten voor de aanschaf van een beker. De retourtoken bij Wantijpop wordt gratis verstrekt tot 16.00 uur. Na dit tijdstip zijn ze niet meer beschikbaar en moet je je eerste beker dus kopen in de bar voor een half muntje. Zorg dus dat je op tijd in het park bent. De munten worden ook bij de familie ingang uitgedeeld.

Overig

De algemene voorwaarden vind je op wantijpop.nl/algemenevoorwaarden
Het privacy- en cookiestatement vind je op wantijpop.nl/privacy-cookies-statement
De huisregels vind je via wantijpop.nl/huisregels