Waylon

Waylon

Met trots mogen we bekend maken dat Waylon naar Wantijpop komt op 10 juni!

Gewoon Willem, één van de grootste rockartiest met soul invloeden, en van jongs af aan al geïnspireerd door countrymuziek, gaat ervoor zorgen dat we gegarandeerd meezingen! De Nederlandse zanger doet in 2008 voor het eerst mee aan het programma Holland’s Got Talent en behaalde daarmee de tweede prijs. Vanaf dat moment was de weg vrijgemaakt om in Londen bij Motown zijn debuutalbum ‘Wicked Ways’ op te nemen. Nu zet hij vooral in op waar zijn roots liggen, namelijk door het uitbrengen van Nederlandse hits onder de naam Gewoon Willem. Met zijn tour gaat hij heel Nederland door. Hij zingt persoonlijke liedjes met een tikkeltje poëzie. In 2017 was Waylon al een keer eerder te zien op Wantijpop en dit jaar is hij terug op ons hoofdpodium! 

Naast Waylon staan ook Antoon, Froukje, Jaap Reesema, The Vices, Personal Trainer en Peperzout op het Ames podium van Wantijpop. Prins S. en De Geit is de eerste headliner die we aankondigen voor het Popcentrale podium!

Waylon - Het Leven Is Te Kort

Over Waylon

Waylon, oftewel Willem Bijkerk, is zanger en heeft zichzelf vernoemd naar zijn idool Waylon Jennings. In 2008 maakte hij zijn debuut. Vrijwel meteen werd de zanger een platencontract aangeboden en hiermee werd Waylon de eerste Nederlandse solo-artiest ooit bij Motown Records, Londen. Andere beroemdheden zoals Diana Ross, Michael Jackson en Stevie Wonder werden via dat label bekend. Na nummers als ‘Wicked Ways’, ‘Happy Song’ en ‘The escapist’ wist hij de harten in Nederland te veroveren. Met Ilse DeLange was hij als The Common Linnets de Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival 2014. Als soloartiest vertegenwoordigde hij Nederland ook op het Eurovisiesongfestival in 2018. Waylon omschrijft zijn muziek als rock en soul, met het ruige van rock maar met de intentie van soul.

Waylon op Spotify

Winactie

Schrijf je in

Als eerste de artiesten weten? Laatste info, parkeertips, kans maken op te gekke prijzen en de aftermovie in je mailbox?

We geven o.a. gratis munten, diner voor twee, Wantijpop merchandise en nog veel meer weg! Wil je kans maken? Schrijf je dan in.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.