25e editie Wantijpop was een hit!

Het moest twee jaar worden uitgesteld, maar eindelijk kon de vijfentwintigste editie van Wantijpop plaatsvinden. En het was een hit! Terwijl de kleintjes zich vermaakten op het veld van Koning Eik, probeerden de oudere kinderen op het grote veld zo dicht mogelijk bij hun idolen te komen, was er een lekkere beat bij Geheime Deuntjes en kon lokaal talent shinen op het Popcentrale podium. Natuurlijk was er ook weer voldoende lokaal lekkers te halen in de Food Area. Een topdag waarop niet alleen de zon, maar ook de gemoedelijke sfeer voor veel warmte zorgde.

In de schaduw van de grote eik konden ouders genieten van een aangenaam briesje, terwijl de kinderen zich vermaakten bij een van de vele activiteiten die op het speelveld van Koning Eik werden aangeboden. Bij de stand van ToBe werd hard gewerkt aan het versieren van een zonneklep, die deze dag extra goed van pas kwam. De dames van Van Pelt Kappers zorgden ervoor dat zowel moeders als dochters de dag konden doorbrengen met een festivalwaardig kapsel en de make-over kon worden afgemaakt met een prachtig geschminkt gezicht en een kroon
van ballonnen.

Poppentheater Wieman kreeg de jonge bezoekers stil met een spannende voorstelling, wie durfde, kon balanceren op de smalle slacklines van Gymforce One en bij het Lexlab werd flink geëxperimenteerd met 3D-pennen. Dit alles met op de achtergrond heerlijke muziek van de op dat
moment optredende artiest op het immense Ames podium.

Dichtbij je idool

Zo zorgde singer-songwriter Meau voor een chille vibe, terwijl Snelle en de Lieve Jongens Band het hele veld in beweging wisten te krijgen. De 12-jarige Yun was speciaal voor deze laatste artiest naar het festival gekomen. Niet alleen vanwege zijn muziek. ‘Ik vind hem gewoon tof, ook omdat hij hetzelfde heeft als ik’, vertelt hij terwijl hij naar zijn lip wijst. Al een half uur voor het optreden is hij voor het podium gaan staan om de beste plek te bemachtigen, terwijl de rest van de menigte deze pauze juist gebruikte om iets lekkers te halen bij een van de lokale ondernemers in de Food Area.

Een kleine geluksvogel kreeg zelfs de kans om samen met zijn idool Snelle op te treden. Ogenschijnlijk zonder enige zenuwen trad de jonge Benjamin op voor de tienduizenden festivalgangers met een paar zinnen van het nummer Smoorverliefd waarna hij een oorverdovend applaus in ontvangst mocht nemen.

Gezelligheid en muziek

In het hele Wantijpark heerste en fijne sfeer. Of het nu was op het veld van 078 Podcast Geheime Deuntjes, waar aanstekelijke housemuziek werd gedraaid of op het podium van de Popcentrale waar lokale talenten de stage rockten, overal waren vrolijke, ietwat bezweette gezichten te zien. Ouders met kinderen en vriendengroepen streken neer op een kleedje langs de paden tussen de verschillende velden om even met elkaar bij te kletsen en sommigen namen zelfs een hele biertafel met banken mee het park in om op een rustige plek toch te genieten van de gezelligheid en de muziek.

Het was een feest van de middag tot laat op de avond met een spetterende afsluiting van de veelzijdige Goldband. Een feest waar jong en oud hebben genoten en veel oude bekenden elkaar weer zijn tegengekomen. Gezien het aantal bezoekers dat op dit gratis evenement is afgekomen,
is duidelijk dat velen dit de afgelopen jaren erg hebben gemist. Voor ons als organisatie was het in ieder geval een groot succes en we hopen jullie allemaal volgend jaar weer terug te zien!

Interview: Jannelie Bras
Video: Ubercut
Muziek: Scotch The Band – Ghetto