Duncan Laurence op Wantijpop 2022

Duncan Laurence op Wantijpop

Programma Wantijpop 2022

Wantijpop heeft het programma bekend gemaakt voor de 25ste editie: Duncan Laurence, Snelle, Goldband, Son Mieux en MEAU zijn de headliners. Waltzburg en de Dordtse band Scotch maken het programma van het Ames podium compleet. De jubileumeditie biedt uiteraard nog veel meer muziek met het Popcentrale podium, de Geheime Deuntjes en nieuw dit jaar de 3voor12 Muziekkiosk. Wantijpop is gratis en voor alle leeftijden toegankelijk. 

Duncan Laurence is een van de verrassende namen op Wantijpop. Arcade is inmiddels meer dan een miljard keer gestreamd. Na zijn winst op het Eurovisiesongfestival heeft hij nog op weinig festivals kunnen spelen en dat maakt zijn optreden in Dordrecht extra bijzonder. Ook MEAU komt naar Wantijpop. Haar single ‘Dat heb jij gedaan’ bestormde in no-time de hitlijsten en ze won onlangs een 3FM Award voor Beste Song. Scotch staat dit jaar ook op het Ames podium. De Dordtse partyfolkband Scotch staat bekend om haar energieke nummers met vrolijke melodieën. Indie band Waltzburg opent het festival. Eerder al werden Snelle, Goldband en Son Mieux bekend gemaakt. 

Ook dit jaar heeft de Popcentrale weer een eigen veld op Wantijpop en ook dit jaar is er weer een zeer breed scala aan stijlen te horen, van pop tot rock naar hiphop. Popschoolband The 8th TRAMPoline opent de dag, gevolgd door punkrockband en winnaar van de Grote Prijs van Dordt Voltage Avenue. Aansluitend spelen twee hiphop acts Seram & Naga, winnaar van The Next Gem, en Zwucci & Friends. The Artificial Dance Party brengt een mix van Indie en electronic. Garagerock band Here Today mixt pakkende melodieën met stevige rockriffs. Afsluiter van de avond is de rockband The Empyrean. Tot slot staat er dit jaar weer een extra tent genaamd de ‘Popcentrale Kweekvijver’ op het Popcentrale veld. Hier vinden kleinere optredens en jamsessies plaats, waar voor iedereen wel iets tussen zit! 

Het Popcentrale programma is vandaag ook bekend gemaakt. De geheime Deuntjes door 078 Podcast en het jeugdveld Koning Eik in samenwerking met onder meer ToBe zijn ook weer van de partij. Nieuw dit jaar is de 3voor12 Muziekkiosk bij de food area. De invulling van deze podia wordt op een later moment bekend gemaakt. 

De 25ste editie heeft twee jaar langer op zich laten wachten, maar Wantijpop belooft een mooie muzikale feestdag te worden om naar uit te kijken.