Op zaterdag 25 april vond de finale plaats van Band Boost 2015, dé talentenjacht voor bands uit de regio Dordrecht. Tijdens deze spannende avond in de Power Stage van het Energiehuis ging de Rotterdamse atmosferische rockband Golden Caves er met de eerste prijs van door. De band wint onder meer een optreden op het Popcentrale Podium van Wantijpop 2015 en twee dagen studiotijd bij Pro Sound Studio.


De Band Boost is een begrip in Dordrecht en omstreken. Tijdens de zeer goed bezochte voorrondes, halve finale en finale kwamen muziekliefhebbers, programmeurs en muzikanten bijeen om het nieuwste aanstormende poptalent te ontdekken.

De vijf finalisten waren stuk voor stuk talentvolle, veelbelovende regionale bands. De jury, bestaande uit Jasper van Dorp (Labtones), Peter Paul van Hout (Velvet Music), Ronald van Maren (I Against I), Lars Nebel (3voor12 Zuid-Holland) had de taak om hier de beste band uit te pikken. Dit werd Golden Caves, juryvoorzitter Jasper van Dorp: “Golden Caves maakte indruk met sterke composities, creatieve arrangementen en een sound die staat als een huis.”

De band ging naar huis met een zeer uitgebreid prijzenpakket bestaande uit met onder meer een optreden op het Popcentrale Podium van Wantijpop op zaterdag 13 juni en twee dagen studiotijd bij Pro Sound Studio. Het optreden op het Popcentrale Podium zal plaatsvinden van 14:00 tot 14:30.