Line up Wantijpop 2019 bekend!

Naast The Dirty Daddies en Merol zijn ook Ilse DeLange, Kraantje Pappie, Naaz, Indian Askin en Nana Adjoa te zien op het Ames podium tijdens Wantijpop 2019! Het festival duurt van 13.00 tot 23.00 en is gratis toegankelijk voor alle leeftijden.

Ilse DeLange nam begin dit jaar de Edison Pop Oeuvreprijs in ontvangst, vanwege haar veelzijdigheid en talloze hits. Kraantje Pappie was in 2018 de best scorende Nederlandse artiest in de top 40. Zijn nummer ‘Lil Craney’ wat in 2018 uitkwam, kreeg dubbel platina met meer dan 160.000 verkochte platen. De bandleden van The Dirty Daddies komen gedeeltelijk uit Dordrecht en sluiten dit jaar het festival af. Merol, geboren in Dordrecht, opent Wantijpop 2019. Zangeres Naaz, geboren in Gorinchem en opgegroeid in Rotterdam, won in 2018 twee Edisons voor beste nieuwkomer en voor de videoclip van haar nummer ‘Words’.

Naast het Ames podium heeft ook dit jaar de Popcentrale weer een podium met lokaal talent. Het programma hiervan wordt op woensdag 27 maart bekendgemaakt. 078 Podcasts verzorgt de muziek in de Geheime Deuntjes area, waar relaxte house muziek de boventoon voert. De allerkleinste bezoekers kunnen terecht in de Kindertuin van Koning Eik. Hier is weer een uitgebreid kinderprogramma, deels verzorgd door Tobe. Ook kun je je weer laten schminken of genieten van het poppentheater Jacobus Wieman.