85% uit omgeving

Maar liefst 85% van de bezoekers komt uit Dordrecht en omgeving! Naast dat dit gewoonweg een leuk feitje is, zorgt het ervoor dat we minder uitstoot genereren onderweg naar het festival.

73% op de fiets

Doordat ons festival regionaal is, komt het grootste gedeelte van de bezoekers met de fiets. Als organisatie willen we dit graag blijven stimuleren en daarom faciliteren we grote fietsenstallingen, dichtbij de ingang.

14% Lopend & OV

Eén op de zeven komt lopend of met het openbaar vervoer. Dat betekent dat de auto blijft staan en dat scheelt veel uitstoot. Daarnaast zorgt dit voor minder parkeeroverlast in de buurt.

90% cateraars uit Dordrecht

Bijna al onze partners en food cateraars komen uit Dordrecht en omstreken. Daardoor is het aanbod lokaal en zorgen we ervoor dat zij zo min mogelijk kilometers hoeven te rijden.

Hergebruik van decoratie

Onze banners en decoratiematerialen worden ten minste 3 jaar achter elkaar hergebruikt. Decoratie welke niet editie gebonden zijn worden na afloop schoongemaakt en opgeslagen.

Upcycling

Aantal jaren op rij werken we samen met de Merwebolder (woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking) om het terrein aan te kleden met gerecycled materiaal. Netwerk stelt materialen beschikbaar. Na afloop gaan die materialen weer terug om hergebruikt te worden. Creatief en duurzaam!

Energiebesparing

In samenwerking met trouwe energiepartner Aggreko monitoren we zorgvuldig ons dieselverbruik van de aggregaten en zorgen we ervoor dat ons energieverbruik en uitstoot zo laag mogelijk blijven. Ons dieselverbruik per bezoeker staat gelijk aan gemiddeld 15 km autorijden.

Minder dan 19% plastic afval

Door ons afval 100% gescheiden in te zamelen kunnen we vervuiling en CO2 uitstoot tegengaan. In samenwerking met Netwerk en BST wordt al het plastic afval van het grasveld opgeruimd en weggebracht naar DuPont. DuPont verwerkt het plastic dan tot een gloednieuw product. Op die manier streven we ernaar al het plastic te kunnen hergebruiken.

15m3 watergebruik

Tijdens het hele wantijweekend gebruiken we gemiddeld 15m3 aan water. Dat staat gelijk aan ongeveer 100x een half uurtje douchen. Dat afwegend tegenover 17.500 bezoekers, op Wantijpop, maakt dat het watergebruik relatief laag is.