Historie

De mooiste herinneringen op één plek!

Al meer dan 25 jaar een iconisch festival voor en door Dordrecht. Welke edities ben jij erbij geweest? Kom alles te weten over Wantijpop en waan je nog even terug in alle mooie herinneringen!

Wantijpop 2012
Typhoon Wantijpop
Jeugd van Tegenwoordig Wantijpop

2022 – 25 jaar Wantijpop, extra reden voor een feestje!

Feestvieren deden we dit jaar met Snelle, Duncan Laurence, Goldband, MEAU, Son Mieux, Scotch The Band en Waltzburg.

Na jaren uitgegroeid tot traditie, was de 25e editie weer één groot feest. Zo zorgde singer-songwriter Meau voor een chille vibe, terwijl Snelle en de Lieve Jongens Band het hele veld in beweging wisten te krijgen. In het hele Wantijpark heerste en fijne sfeer. Of het nu was op het veld van 078 Podcast Geheime deuntjes, waar aanstekelijke housemuziek werd gedraaid of op het podium van de Popcentrale waar lokale talenten de stage rockten, overal waren vrolijke, ietwat bezweette gezichten te zien. Ouders met kinderen en vriendengroepen streken neer op een kleedje langs de paden tussen de verschillende velden om even met elkaar bij te kletsen en sommigen namen zelfs een hele biertafel met banken mee het park in om op een rustige plek toch te genieten van de gezelligheid en de muziek. Meer weten? Ontdek het hier.

2019 – Liefde in de lucht

Merol, Nana Adjoa, Kraantje Pappie, Indian Askin, Ilse DeLange, Naaz en The Dirty Daddies

De 24e editie van het gratis festival Wantijpop begon én eindigde met Dordtse artiesten. Waar de dag begon met passie en liefde tijdens het optreden van Merol, werd de dag vol energie en spectaculair afgesloten door de The Dirty Daddies. Op die manier werden de liefde voor Dordrecht en de passie voor muziek gedeeld met elkaar tijdens Wantijpop 2019. Met hier en daar een regenbuitje, hebben we samen wederom een mooie editie beleefd.

 

2018 – Al moeten we door de modder

Jett Rebel, Alain Clark, Ronnie Flex & Deuxperience, Sue the Night, Jeangu Macrooy, The Overslept en Funkanizers

Weer of geen weer, maar liefst 15.000 feestgangers wisten dit jaar het prachtige Wantijpark te vinden. Al moeten we met z’n allen door de modder, het feesten gaat gelukkig door! In tegenstelling tot vrijdag, was het zaterdag dan ook de gehele dag droog met een aangename temperatuur. Onder andere Ronnie Flex & Deuxperience, Jett Rebel, Alain Clark en Sue the Night stonden dit jaar op het grote podium.

2017 – Onvoorspelbaar jaar

Waylon, Memphis Maniacs, Lucas Hamming, Rondé, Broederliefde, Rilan & The Bombardiers en Brandwerk

Het gratis toegankelijke familiefestival Wantijpop vond dit jaar plaats op zaterdag 10 juni 2017. Het programma was wederom divers en door het mooie weer was ook deze editie weer druk bezocht.

2016 – Een (h)echt achtertuin concert

Danny Vera, Dazzled Sticks, DI-RECT, Douwe Bob, Jick Munroe & The Amazing Laserbeams, PollyAnna en The Brahms

Het inmiddels zeer vertrouwde Wantijpop vond dit jaar plaats op 11 juni 2016. Dit is de 19e keer dat het Wantijpark het decor is van het festival. De Dordtse singer-songwriter PollyAnna maakte er dit jaar een feestje van. Douwe Bob zorgde dit jaar voor extra commotie. De kakelverse artiest vertegenwoordigde Nederland op het Eurovisie Songfestival met zijn nummer ‘Slow Down’. Zo ook op het grote podium van Wantijpop. Verder is het publiek heerlijk verwend met optredens van o.a. Dazzled Sticks en The Brahms.

2015 – Maar liefst 20.000 bezoekers!

Blaudzun, Jett Rebel, zZz, Nielson, Scotch, Emil Landman en The Cool Quest

Ruim 20.000 bezoeker trokken deze achttiende editie weer massaal naar het Wantijpark. De meeste kwamen voor de muziek en gingen uit hun dak tijdens grote namen waaronder: Jett Rebel, Nielson en Blaudzun.

2014 – Picknick en popmuziek

De Staat, Chef’Special, Miss Montreal, Death Letters, Kraantje Pappie, Tangarine en Niels Geusebroek

Daar waar al jaren gepicknickt wordt met families, vrienden en buren, onder het genot van heerlijke muziek, eten en drinken, werd dit jaar Wantijpop verrijkt met acts als Chef’Special, De Staat en Miss Montreal.

 

2013 – Watskeburt? Nou, Wantijpop!

Kensington, De Jeugd van Tegenwoordig, Nielson, Memphis Maniacs, Handsome Poets, Lefties Soul Connection en Marty Graveyard & The Working Men

Op zaterdag 15 juni 2013 mochten we Kensington en De Jeugd van Tegenwoordig verwelkomen in het Wantijpark. Kensington en De Jeugd van Tegenwoordig werden afgewisseld door Dordtse singer-songwriter Nielson, de Memphis Maniacs, Handsome Poets, Lefties Soul Connection en Marty Graveyard & The Working Men.

2012 – In een nieuw jasje

DI-RECT, Go Back To The Zoo, Typhoon, Moss, Eefje de Visser, Laura Vane en The Vipertones

Zaterdag 31 juni vond alweer de vijftiende keer het festival Wantijpop plaats. Dit jaar even helemaal anders! Dit jaar werd Wantijpop namelijk voor het eerst georganiseerd door BOD Events. Veel bezoekers van het vertrouwde Wantijpop, welke al jaren plaatsvindt, waren onzeker over wat ze konden verwachten van de nieuwe insteek. Vooral de nieuwe huisregels, welke voor extra veiligheid moestten zorgen, lieten bezoekers onrustig doen voelen. Al met al was dit weer een editie voor in de boeken.

2011 – Voor ieder wat wils

Vive La Fête, Chef’Special, The Hot Stewards, Sabrina Starke, Kuenta, Who Knew, Amariszi, Merdan Taplak Orkestar en nog veel meer..

Het is weer zover: Hét wantijfestival! Al jaren vindt op zaterdag het festival Wantijpop plaats en op de zondag kun je genieten tijdens het Rainbowpark festival, beide in het Wantijpark. Het weekend is ook wel een verzameling van verschillende stijlen en muziekgenres. Een echte regenboog dus!


(bron: Dordrecht.net)

2010 – Heel véél zon!

C-Mon & Kypski, Destine, Bertolf, Flinke Namen, The Beat, Brian Welch, De Dikke Vandalen, Mad Manoush, Young Livity, Metzo Djatah, Calima en veel meer..

Op zaterdag 12 juni 2010 was daar de dertiende editie van Wantijpop. Dit jaar was het heel warm en het Wantijpark lag bezaaid met witte pluisjes die afkomstig waren uit de bomen. Bezoekers genoten onder de strak blauwe lucht van grote namen zoals o.a. Flinke Namen, De Dikke Vandalen en Destine. Met Bertolf en The Circumstances was de line-up voor het hoofdpodium compleet. Naast het festival is er van alles te doen op verschillende locaties in de Dordtse binnenstad. Een editie voor in de boeken.


(bron: Festival Info en 3voor12)

2009 – Volle velden en veel muziek

The Sheer, Kraak & Smaak, Stream of Passion, Death Letters, Bong-Ra, Fakkelbrigade, Krause, Yes-R, Bluefish en veel meer..

Volle velden en veel muziek. Dat is Wantijpop! En dat is al jaren zo. Door de diversiteit en populariteit brengt de organisatie dit jaar nog meer artiesten aan het licht. Het hoofdpodium kende dit jaar weer veel hoogtepunten. De dag begon vrolijk met de drie meiden van Djumbo. Daarna volgde de populaire Yes-R en heel Dordt was overdonderd door de act van The Death Letters.

 
(bron: 3voor12 en Dordrecht.net)

2008 – Popmuziek in de breedste zin

Moke, The Opposites, Claw Boys Claw, Mintzkov, Death Letters, The New Shining, A New Dawn, The Machine en Magnacult

Dit jaar is er tijdens Wantijpop weer een gevarieerd aanbod. Van hiphop tot gothic en van rock tot drum’n’bass. Er is weer van alles te doen. Voor de jeugd is er een speciale plek, namelijk de JongerenSPOT!. Hier werden workshops gegeven en waren verschillende acts te zien.


(bron: Festival Info en Popunie)

2007 – 10x op een rij!

Heideroosjes, Krezip, Textures, Delinquent Habits, Montevideo en nog veel meer..

De tiende editie van Wantijpop alweer! Geen rem dit jaar, de organisatie pakte flink uit. Grote namen als Delinquent Habits, De Heideroosjes en Krezip traden op. Het was ook niet al te zonnig vandaag, toch was het bijzonder druk in het Dordtse Wantijpark. Voornamelijk bij het hoofdpodium was er een fikse hoeveelheid bezoekers te vinden. Hier was het, ondanks het weer, muzikaal gezien dan ook zeer goed vertoeven (bron: 3voor12).


(bron: Sanoto)

2006 – Zonnig weer-galoos!

De Jeugd Van Tegenwoordig, Voicst, Pete Philly & Perquisite, Jovink en de Voederbietels en Fishbone

Een prachtige dag met veel zon, veel mensen en natuurlijk veel goede muziek. Zoals je dat gewend bent van Wantijpop. Topacts zoals o.a. Voicst, Pete Philly & Perquisite en nog veel meer gaven deze dag een gave sfeer. Met de zon in het gezicht en goede zin danst iedereen zich blij! (bron: 3voor12)


(bron: Sanoto)

2005 – Tot over je oren Wantijpop

Triggerfinger, Leaves’ Eyes, Bettie Serveert, Benny Sings, Clayborn en Ali B

Een succesvolle editie met o.a. Triggerfinger, Leaves’ Eyes, Bettie Serveert, Benny Sings, Clayborn en Ali B op het podium. Zonnig, veel publiek, lekker in het gras zoals elk jaar!


(bron: Festival Info)

1995-2004 – Korte historie Wantijfestival

Sinds 1995 wordt Wantijpop georganiseerd. In dit jaar werd Dordrecht uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad. Dat is de aanleiding geweest voor (toenmalige organisatie) Popprojecten om Wantijpop in 1995 voor het eerst plaats te laten vinden! Al meteen bleek het festival een hit. Er stonden maar liefst 20.000 bezoekers met elkaar te feesten! Door dit succes werd het evenement vanaf 1998 uitgebreid naar twee dagen. De uitbreiding kreeg een educatief tintje door o.a. de kindertuin toe te voegen. Op die manier is Wantijpop speciaal voor alle leeftijden ingericht.

Tijdens de edities 1995 – 2004 werden er op beide festivaldagen zo’n 35.000 bezoekers ontvangen. Wantijpop is sinds die tijd een ware traditie voor Dordrecht. Bron: Wantijfestival.


(bron: Festival Info en Regionaal Archief Dordrecht)