Praktische informatie

Alles op een rijtje voor je bezoek

Om goed voorbereid te zijn op je Wantijpop bezoek zetten we nog even alle praktische info voor je op een rijtje.

➡️ Kom op tijd, voor 16.00 binnen

Wantijpop is geopend op zaterdag 10 juni vanaf 13:00u. Meteen om 13:00u opent Peperzout het festival vanaf het Ames podium, gevolgd door de Vices. Om 15:45u is Jaap Reesema er klaar voor. Popcentrale en Bud x Geheime Deuntjes gaan ook vanaf 13:00u van start.

We adviseren je op tijd naar het park te komen. Dit jaar introduceren we het beker retour systeem en tot 16.00 worden de beker munten gratis uitgedeeld bij binnenkomst ⏰. Na 16:00u betaal je een half muntje voor een beker. Bovendien verwachten we veel publiek met het mooie weer!

Beker retour, hoe werkt het?

  • Bij binnenkomst ontvang je tot 16.00 uur GRATIS een houten munt, ons retourtoken.
  • Lever de retourtoken in bij de bar als je bestelt
  • Een token is voor één beker
  • Bestel je opnieuw? Lever dan je beker, flesje of blikje in bij de bar
  • Lever je niks in? Dan betaal je voor een beker een 1/2 munt
  • Een losse beker is geen geld of consumptiemunt waard

Entree open tot 21:30u

Wantijpop is gratis toegankelijk voor alle leeftijden. Er zijn drie ingangen bij het Wantijpark, de reguliere hoofdingang, de Ten Raede Lounge ingang voor personen met een VIP kaart en de familie ingang, speciaal voor families. Hier kun je gemakkelijk met een kinderwagen of rolstoel het terrein betreden.

De reguliere hoofdingang vind je aan de voorzijde van het park op de Baden-Powelllaan. De ingang is geopend vanaf 13:00 uur en sluit om 21:30 uur. Voor bezoekers van de Ten Raede Lounge is er de Ten Raede Lounge ingang. Deze ingang is te vinden voorbij het Wantijbad op de Badweg. De familie ingang is met een routing aangegeven en bevindt zich vanaf de hoofdentree, rechts van het park.

Hoe kom ik er?

Je kunt het beste lopend, fietsend of met het OV komen. We hebben dit jaar wederom een grote fietsenstalling. Fietsenstallingen vind je voor de ingang van het park.

Kom je met de bus? Dan kun je het beste uitstappen bij de halte Baden-Powelllaan, vanaf daar is het nog een klein stukje lopen naar het park.

Kom je toch met de auto? Het is niet mogelijk om je auto rondom het Wantijpark te parkeren. Je kunt wel (betaald) parkeren in of rondom Parkeergarage Energiehuis. Vanaf daar is het nog enkele minuten lopen naar het park.

Gratis voor iedereen

Het festival is gratis toegankelijk voor alle leeftijden. Je hebt dus geen kaartje nodig om binnen te komen. Let op dat met het mooie weer het park vol kan raken. Vol=vol, kom dus op tijd zodat je Wantijpop niet hoeft te missen. Neem wel een geldig legitimatiebewijs mee. In verband met veiligheid kan er naar je legitimatie gevraagd worden.

Weer☀️

Volgens de voorspellingen wordt het droog, WARM en zonnig. Als het heel warm is, zijn er voldoende plekken waar drinken verkrijgbaar is en bieden de bomen veel schaduw. Ook is er een watertappunt op het terrein (food area) om water te drinken. Je kunt ook één flesje water zonder dop mee naar het festival terrein nemen. Mocht je last krijgen van de warmte zoek dan de schaduw op of eventueel de EHBO op het hoofdveld.

Zorg dat je goed bent ingesmeerd, of neem zonnebrand mee en eventueel een petje.

Munten

Al het eten en drinken op Wantijlive en Wantijpop is te betalen met munten. Deze zijn op verschillende plaatsen op het terrein bij onze kassa’s te koop. De munten zijn alleen dit jaar geldig en je kunt gekochte munten niet terug inwisselen voor geld. De munten van Wantijlive zijn wel beide dagen te gebruiken, dus ook op Wantijpop. Alle reden dus om zaterdag weer naar het Wantijpark te komen; om je munten van vrijdag op te maken!

Food & Drinks🍔

Naast de fantastische acts, kun je weer genieten van heerlijk eten en drinken uit de regio. Een greep uit het assortiment van foodstands is: Broertjes Saté, Coffeelicious, Visser’s Poffertjes, Arthur Tuytel, Speyz, Fles&Mes, Wantijpaviljoen, Boer’n bontje en Toko Kaminah. Ontdek de hele food line-up.

Timetable en plattegrond

 

FAQ – Veelgestelde vragen

Nog vragen? Check de veelgestelde vragen!

FAQ