Goldband

Niemand minder dan Goldband wordt de afsluiter van Wantijpop!

Nadat Goldband in 2019 uit het niets met hun single ‘Uber Uber’ de Nederlandse muziekindustrie kwam binnenstormen zijn ze niet meer te missen. Wat denk je van nummers als ‘Witte was’, ‘Noodgeval’ en de laatste single ‘Kinderwens’?

Deze Haagse ex-stukadoors hebben een geheel eigen sound van jaren ’80 Nederpop en Disco tot Trance en Gabber. Alles komt voorbij en zetten elk podium dan ook volledig op zijn kop.

Live zijn ze een ware sensatie, een topact die je absoluut niet wilt missen! 

Over Goldband

Goldband bestaat uit de volgende bandleden:

  • Boaz Kok
  • Karel Gerlach
  • Milo Driessen

De bandleden komen allemaal uit Den Haag en besloten in 2019 samen muziek te gaan maken. Karel Gerlach studeerde muziekproductie en maakte vooral techno nummers. Samen met Milo Driessen gingen ze aan de slag met popmuziek en de huidige sound waar ze nu bekend mee zijn. Als laatste sloot Boaz zich bij de groep aan.

Goldband - Witte was

Waar komt de naam Goldband vandaan?

Wist je dat de naam Goldband afkomstig is van een merk stucgips met dezelfde naam? De heren van Goldband hebben alle drie jarenlang als stukadoor gewerkt. De naam van de band is dan ook een verwijzing naar hun vorige beroep en de bedrijfstak waar hun vaders in werkzaam zijn. Van kinds af aan gingen ze mee met hun vaders naar het werk. Op de bouwplaats leerden Boaz, Milo en Karel elkaar kennen.

Goldband op Spotify

Volledige programma Wantijpop

Naast Goldband zijn dit jaar ook Snelle en Son Mieux op Wantijpop te bewonderen. Met zo’n geweldige line-up kan het niet anders dan dat het een groot feest wordt wat je absoluut niet mag missen. Bekijk hier het volledige programma en zorg dat je er bij bent!