Scotch op Wantijpop 2022

Scotch The Band

Met z'n allen in ons park

Scotch The Band

Scotch The Band is geen vreemde op Wantij. Tijdens de laatste editie verraste de band de binnenstromende bezoekers met een muzikaal optreden bij de entree. Zo zat de sfeer er meteen goed in.

Dit jaar zijn ze terug, maar nu gewoon heerlijk vanaf het hoofdpodium.

De Dordtse partyfolkband Scotch staat bekend om haar energieke nummers met vrolijke melodieën. Zowel viool als accordeon, afgewisseld met polyfone, drums, bas, banjo en gitaar zorgen ervoor dat de nummers heel dansbaar zijn.

De aanstekelijke vrolijke muziek in combinatie met de energie van de bandleden zorgt ervoor dat niemand stil kan blijven staan.

Over Scotch The Band

Sinds 2003 staat Scotch op de bühne. Toen in 2013 het album ‘Vier! (De Definitie Van Feest)’ werd uitgebracht, werd voor het eerst kennis gemaakt met de nieuwe stijl van de band. Super herkenbaar, altijd in de gestreepte broeken. Met het album ‘Jean Luc’ werd duidelijk dat Scotch iedereen in beweging krijgt. Het nummer ‘Reparatiebier’ kan inmiddels vrijwel elke Dordtenaar mee zingen. Het album ‘Losing my Mind volgde en in 2022 komen ze met nieuwe muziek. 

De band bestaat uit:

  • Sjoerd van Lee (basgitaar & zang)
  • Wouter Sieuwerts (drums, percussie & zang)
  • Nathan Bruning (gitaar & zang)
  • Jochem Smaal (banjo & zang)
  • Kasper de Vries (viool)

Reparatiebier - Scotch The Band

Scotch The Band op Wantijpop

Scotch speelt regelmatig thuis in Dordrecht. In 2015 trad Scotch al een keer eerder op tijdens Wantijpop en vorig jaar verzorgden zij een bijzonder optreden hoog in de bomen bij de entree van het festival. Hiermee werd een extra beleving toegevoegd en de reacties waren enorm positief! Na al dit succes staan ze dit jaar op het hoofdpodium van Wantijpop! Als dat geen feestje wordt!

Scotch The Band op Spotify

Alternatief programma Wantijpop

In 2020 kon wegens de Coronapandemie Wantijlive en Wantijpop helaas niet doorgaan. Een zomer zonder festivals zagen wij niet zitten, dus werd er gekeken naar wat er wel kon. In De Museumtuin werd opgetuigd, waarin Scotch The Band een geweldig optreden verzorgde waar 250 bezoekers van konden genieten. Die moesten wel allemaal aan tafel blijven zitten, netjes op 1,5e meter van elkaar, wat met de aanstekelijke muziek van Scotch niet makkelijk was. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

Scotch The Band In de Museumtuin

Volledige programma Wantijpop

Naast Scotch The Band zijn dit jaar ook Goldband, Snelle en Son Mieux op Wantijpop te bewonderen. Met zo’n geweldige line-up kan het niet anders dan dat het een groot feest wordt wat je absoluut niet mag missen. Bekijk hier het volledige programma en zorg dat je er bij bent!