Waltzburg

Eigenzinnige en melodieuze upbeat Indie muziek, dat is wat de Nijmeegse band Waltzburg tot leven brengt. Hun energieke songs zitten vol gelaagdheid en tegenstrijd en bevragen het dagelijkse leven.

Waltzburg stond in 2020 al op het programma van Wantijpop, we zijn dan ook heel blij dat ze dit jaar alsnog komen!

Over Waltzburg

De band bestaat uit vier heren en een dame, een groep vrienden uit Nijmegen. De vijf vrienden weten het publiek aan te krijgen door de energieke en dansbare nummers die zij uitbrengen. Ze timmeren al enige tijd aan de weg. 

Samen met producer Simon Akkermans werkte de band hun melodische indie-pop uit in Kytopia te Utrecht. Een traject waar ieder Nederlands bandje in eerste instantie van droomt.

De songs zijn catchy, onvervalst en recht uit het hart, gelaagd, vol tegenstrijdigheden en over onderwerpen uit het dagelijks leven. Na het succes van debuut EP ‘Latest News’, waarop ook single ‘Neon’ staat, volgde het eerste, echte album.

Waltzburg - Neon

Wist je dat?

Wist je dat Waltzburg eerst een andere naam had? De band heette eerst Wolves Dressed in Sheep. Omdat het bij aankondigingen altijd misging besloot de vriendengroep de naam te veranderen in Waltzburg. 

Waltzburg op Spotify

Volledige programma Wantijpop

Naast Waltzburg zijn dit jaar ook Goldband, Snelle en Son Mieux op Wantijpop te bewonderen. Met zo’n geweldige line-up kan het niet anders dan dat het een groot feest wordt wat je absoluut niet mag missen. Bekijk hier het volledige programma en zorg dat je er bij bent!