Waltzburg

Met z'n allen in ons park

Waltzburg

Eigenzinnige en melodieuze upbeat Indie muziek, dat is wat de Nijmeegse band Waltzburg tot leven brengt. Hun energieke songs zitten vol gelaagdheid en tegenstrijd en bevragen het dagelijkse leven.

Waltzburg stond in 2020 al op het programma van Wantijpop, we zijn dan ook heel blij dat ze tijdens Wantijpop 2022 alsnog bij ons op het podium stonden.

Over Waltzburg

De band bestaat uit vier heren en een dame, een groep vrienden uit Nijmegen. De vijf vrienden weten het publiek aan te krijgen door de energieke en dansbare nummers die zij uitbrengen. Ze timmeren al enige tijd aan de weg. 

Samen met producer Simon Akkermans werkte de band hun melodische indie-pop uit in Kytopia te Utrecht. Een traject waar ieder Nederlands bandje in eerste instantie van droomt.

De songs zijn catchy, onvervalst en recht uit het hart, gelaagd, vol tegenstrijdigheden en over onderwerpen uit het dagelijks leven. Na het succes van debuut EP ‘Latest News’, waarop ook single ‘Neon’ staat, volgde het eerste, echte album.

Waltzburg - Neon

Wist je dat?

Wist je dat Waltzburg eerst een andere naam had? De band heette eerst Wolves Dressed in Sheep. Omdat het bij aankondigingen altijd misging besloot de vriendengroep de naam te veranderen in Waltzburg. 

Waltzburg op Spotify

Volledige programma Wantijpop

Naast Waltzburg waren ook Goldband, Snelle en Son Mieux op Wantijpop 2022 te bewonderen. Met zo’n geweldige line-up was het een groot feest!