Duncan Laurence op Wantijpop 2022

Duncan Laurence

Met z'n allen in ons park

Duncan Laurence

YES! Duncan Laurence komt ook naar Wantijpop. Wie kent hem nou niet? Winnaar van het Eurovisiesongfestival 2019 met het door hemzelf geschreven en gecomponeerde nummer Arcade.

Het nummer werd de zondag na zijn winst ruim 1,24 miljoen keer binnen Nederland gestreamd. Hiermee verbrak Duncan Laurence het Nederlandse Spotify-record door het vaakst gestreamd te zijn binnen 24 uur.

Sindsdien heeft Duncan veel nieuwe muziek gepresenteerd, zoals de single ‘Love Don’t Hate’, zijn eerste EP ‘Worlds on Fire’ en zijn debuutalbum ‘Small Town Boy’. En dit jaar komt hij naar de 25e editie van Wantijpop. 

Over Duncan Laurence

Duncan Laurence echte naar is Duncan De Moor. Hij is in 1994 geboren in Spijkernisse en schrijft sinds jongs af aan al zijn eigen teksten.

Muziek was zijn passie en daarom startte hij in 2013 een opleiding aan de Rockacademie in Tilburg. De opleiding die onder andere ook Danny Vera en Jacqueline Govaert van Krezip hebben gevolgd. Met medestudenten richtte hij de band ‘The Slick and Suited’ op waarmee hij in het voorprogramma heeft gestaan van Berget Lewis en Jett Rebel.

In 2014 werd de band uitgenodigd voor The Voice of Holland, waarmee Duncan in het team van Ilse DeLange de halve finale bereikte. Duncan en Ilse hielden hierna contact. Nadat Ilse Duncan met het door hemzelf geschreven en gecomponeerde nummer Arcade bij de selectiecommissie had voorgedragen werd in januari 2019 bekend dat Duncan Laurence namens Nederland ging deelnemen aan het Eurovisiesongfestival 2019. In mei 2019 wist hij de wedstrijd in Tel Aviv te winnen.

Duncan Laurence - Arcade

Na het Eurovisiesongfestival

Na het Eurovisiesongfestival ging Duncan Laurence op een al eerder geplande Nederlandse clubtour. Deze was na de winst in Tel Aviv binnen een week uitverkocht. Na de tour gaf Duncan Laurence ook in andere landen concerten. In oktober 2021 startte hij een nieuwe tour door Nederland en Europa en in 2022 werd hij een van de coaches in de Vlaams The Voice Kids. 

Eerder dit jaar werd het nummer Arcade onverwachts gecoverd door niemand minder dan Kelly Clarkson in The Kelly Clarkson Show. ‘Kellyoke’ is een vast onderdeel van haar show, waarin ze elke keer een andere bekende hit covert. Dit maal was het de beurt aan Arcade wat Duncan Laurence tot tranen roerde. Hij was zeer vereerd en zal dit moment voor altijd koesteren zei hij in een reactie. 

 

Duncan Laurence op Spotify

Volledige programma Wantijpop

Naast Duncan Laurence zijn dit jaar ook Goldband, Snelle en Son Mieux op Wantijpop te bewonderen. Met zo’n geweldige line-up kan het niet anders dan dat het een groot feest wordt wat je absoluut niet mag missen. Bekijk hier het volledige programma en zorg dat je er bij bent!