Over Wantijpop

Wantijpop vindt plaats op zaterdag 12 juni 2021 van 13.00 tot 23.00 uur.

Wantijpop is een gratis muziekfestival voor vrienden en families, geschikt voor alle leeftijden. De gemoedelijke sfeer en de prachtige locatie zijn typerend voor het festival. In de verschillende area’s zijn zowel regionale talenten als (inter)nationale topacts te vinden. Elk jaar ontvangt Wantijpop zo’n 15.000 bezoekers in het park.

25e editie
Aankomende editie blaast Wantijpop alweer 25 kaarsjes uit! Dat betekent dat we al 25 jaar op rij, generatie na generatie, dit mooie, gratis muziekfestival door mogen geven. Hiep, hiep, hoera!

Gratis
Het evenement is vrij toegankelijk, dus het terrein kan tussentijds verlaten worden. Het is niet toegestaan zelf eten en drinken mee te nemen, hierop wordt gecontroleerd. Check hier alle huisregels.

Voor iedereen toegankelijk
Voor ouders met kinderen jonger dan 12 jaar is er de Dupont Familie ingang. Ideaal, zo is afgelopen jaren gebleken. Hier kun je ook met een rolstoel het terrein betreden.

Handig voor de ouders: bij deze entree kun je een bandje krijgen waar je een telefoonnummer op kwijt kunt. Mocht je elkaar even uit het oog verloren zijn, dan kunnen de kids je sneller terugvinden. Wantijpop is dus zeker een leuk uitje met kinderen!

Samenwerking in de regio
We werken graag samen met partijen uit de regio om het festival zo leuk en mooi mogelijk in te vullen. Dit gebeurt op verschillende vlakken, van de aankleding van het terrein tot en met de catering, en zelfs op muzikaal gebied houden we het lekker regionaal!

Kom op tijd!
Zorg dat je op tijd komt! Het kan namelijk voorkomen dat er een rij staat bij de ingang en je wilt natuurlijk zo weinig mogelijk missen! Dus probeer voor 14:00 binnen te zijn!

Hoe kom ik er?
Het Wantijpark is prima te bereiken met het openbaar vervoer, lopend, met de auto of per fiets. De locatie check je hier in Google maps.

Aftermovie 2019

Bekijk hier de aftermovie van Wantijpop 2019!

Muziek: Ilse DeLange – Half The Love

Al 25 jaar een iconisch festival voor en door Dordrecht. Welke edities ben jij erbij geweest? Kom alles te weten over Wantijpop en waan je nog even terug in alle mooie herinneringen!

ONTDEK HET HIER

Duurzaamheid

Het Wantijpark bestaat al sinds 1937 en we hopen nog heel lang te mogen genieten van deze mooie locatie. Om de natuur te onderhouden is het belangrijk dat we tijdens het feesten ook aandacht schenken aan het milieu. Doordat iedereen een steentje bijdraagt, kunnen we nog langer van Wantijpop in het prachtige Wantijpark blijven genieten!

85% uit omgeving

Maar liefst 85% van de bezoekers komt uit Dordrecht en omgeving! Naast dat dit gewoonweg een leuk feitje is, zorgt het ervoor dat we minder uitstoot genereren onderweg naar het festival.

73% op de fiets

Doordat ons festival regionaal is, komt het grootste gedeelte van de bezoekers met de fiets. Als organisatie willen we dit graag blijven stimuleren en daarom faciliteren we grote fietsenstallingen, dichtbij de ingang.

14% Lopend & OV

Eén op de zeven komt lopend of met het openbaar vervoer. Dat betekent dat de auto blijft staan en dat scheelt veel uitstoot. Daarnaast zorgt dit voor minder parkeeroverlast in de buurt.

90% cateraars uit Dordrecht

Bijna al onze partners en food cateraars komen uit Dordrecht en omstreken. Daardoor is het aanbod lokaal en zorgen we ervoor dat zij zo min mogelijk kilometers hoeven te rijden.

Hergebruik van decoratie

Onze banners en decoratiematerialen worden ten minste 3 jaar achter elkaar hergebruikt. Decoratie welke niet editie gebonden zijn worden na afloop schoongemaakt en opgeslagen.

Upcycling

Aantal jaren op rij werken we samen met de Merwebolder (woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking) om het terrein aan te kleden met gerecycled materiaal. Netwerk stelt materialen beschikbaar. Na afloop gaan die materialen weer terug om hergebruikt te worden. Creatief en duurzaam!

Energiebesparing

In samenwerking met trouwe energiepartner Aggreko monitoren we zorgvuldig ons dieselverbruik van de aggregaten en zorgen we ervoor dat ons energieverbruik en uitstoot zo laag mogelijk blijven. Ons dieselverbruik per bezoeker staat gelijk aan gemiddeld 15 km autorijden.

Minder dan 19% plastic afval

Door ons afval 100% gescheiden in te zamelen kunnen we vervuiling en CO2 uitstoot tegengaan. In samenwerking met Netwerk en BST wordt al het plastic afval van het grasveld opgeruimd en weggebracht naar DuPont. DuPont verwerkt het plastic dan tot een gloednieuw product. Op die manier streven we ernaar al het plastic te kunnen hergebruiken.

15m3 watergebruik

Tijdens het hele wantijweekend gebruiken we gemiddeld 15m3 aan water. Dat staat gelijk aan ongeveer 100x een half uurtje douchen. Dat afwegend tegenover 17.500 bezoekers, op Wantijpop, maakt dat het watergebruik relatief laag is.