MEAU

Met z'n allen in ons park

MEAU

MEAU stond op Wantijpop 2022! Haar single ‘Dat heb jij gedaan’ bestormde in no-time de hitlijsten.

Het gevoelige nummer kwam zowel in de Nederlandse Top 40, als de Single Top 100, als de Mega Top 30 binnen en was daar lange tijd niet uit te slaan. Kort daarna won MEAU de 3FM Talent Award en nu weet iedereen wie ze is.

En ze stond dit jaar bij ons in Dordrecht.

Natuurlijk kwam de monsterhit voorbij, maar ook haar nieuwe nummers ‘Stap maar in bij mij’ en ‘Als jij maar bij me bent’. Meezingen werd gegarandeerd!

Over MEAU

De muziek van MEAU is het beste te omschrijven als Nederlandstalige indiepop; eerlijke liedjes met een warme sound. Ze schrijft over dagelijkse onderwerpen zoals eenzaamheid, liefde en persoonlijke ontwikkeling. Onderwerpen waar velen zich mee kunnen identificeren. 

Als sinds jongs af aan is MEAU bezig met het schrijven en maken van muziek. Vanaf haar vijfde volgde MEAU al zang- en pianolessen en heeft ze drie jaar lang meegezongen in het koor van Kinderen voor Kinderen. De jaren daarna trad ze op als achtergrondzangeres bij onder andere ‘The Passion’, ‘All You Need Is Love’ en de finales van ‘The Voice of Holland’.

Na de middelbare school heeft MEAU een vooropleiding van de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam gevolgd en in 2021 rondde ze de pop/rock-opleiding van de Herman Brood Academie af.

Ze bracht haar eerste nummers ‘Kalmte’, ‘Weet’ en ‘Afgesloten’ en bereikte hiermee al het grote publiek via de radio. Op 12 juni 2021 vond haar eerste publieke optreden plaats als het voorprogramma van Racoon en vlak hierna in september kwam haar eerste nummer één-hit ‘Dat heb jij gedaan’ uit. Eind 2021 kondigde MEAU haar eerste clubtour aan. 

 

MEAU - Dat heb jij gedaan

Dat heb jij gedaan

Op 21 jarige leeftijd brengt Meau Hewitt in 2021 haar eerste single ‘Dat heb jij gedaan’ uit, waarna ze niet meer uit de muziekwereld weg te denken is. Ze schreef het nummer tijden de lockdown periode van de Corona pandemie en is autobiografisch. Het gaat over een giftige relatie waarin MEAU zich in bevond. Op het moment dat het liedje veel aandacht kreeg was de titel van het nummer nog niet besloten. MEAU vroeg haar volgers op Instagram mee te denken en zo kwamen ze op ‘Dat heb jij gedaan’. 

Nieuwste releases: ‘Stap Maar In Bij Mij’ met Paul de Munnik en ‘Als Jij Maar Bij Me Bent’.

MEAU op Spotify

Volledige programma Wantijpop

Naast MEAU waren ook Goldband, Snelle en Son Mieux op Wantijpop 2022 te bewonderen. Met zo’n geweldige line-up was het een groot feest!