Duncan Laurence

Duncan Laurence

Duncan Laurence stond op Wantijpop 2022. Dé Winnaar van het Eurovisiesongfestival 2019 met het door hemzelf geschreven en gecomponeerde nummer Arcade maakte de show compleet.

Het nummer werd de zondag na zijn winst ruim 1,24 miljoen keer binnen Nederland gestreamd. Hiermee verbrak Duncan Laurence het Nederlandse Spotify-record door het vaakst gestreamd te zijn binnen 24 uur.

Sindsdien heeft Duncan veel nieuwe muziek gepresenteerd, zoals de single ‘Love Don’t Hate’, zijn eerste EP ‘Worlds on Fire’ en zijn debuutalbum ‘Small Town Boy’. En dit jaar stond hij op de 25e editie van Wantijpop.

Over Duncan Laurence

Duncan Laurence echte naar is Duncan De Moor. Hij is in 1994 geboren in Spijkernisse en schrijft sinds jongs af aan al zijn eigen teksten.

Muziek was zijn passie en daarom startte hij in 2013 een opleiding aan de Rockacademie in Tilburg. De opleiding die onder andere ook Danny Vera en Jacqueline Govaert van Krezip hebben gevolgd. Met medestudenten richtte hij de band ‘The Slick and Suited’ op waarmee hij in het voorprogramma heeft gestaan van Berget Lewis en Jett Rebel.

In 2014 werd de band uitgenodigd voor The Voice of Holland, waarmee Duncan in het team van Ilse DeLange de halve finale bereikte. Duncan en Ilse hielden hierna contact. Nadat Ilse Duncan met het door hemzelf geschreven en gecomponeerde nummer Arcade bij de selectiecommissie had voorgedragen werd in januari 2019 bekend dat Duncan Laurence namens Nederland ging deelnemen aan het Eurovisiesongfestival 2019. In mei 2019 wist hij de wedstrijd in Tel Aviv te winnen.

Duncan Laurence - Arcade

Na het Eurovisiesongfestival

Na het Eurovisiesongfestival ging Duncan Laurence op een al eerder geplande Nederlandse clubtour. Deze was na de winst in Tel Aviv binnen een week uitverkocht. Na de tour gaf Duncan Laurence ook in andere landen concerten. In oktober 2021 startte hij een nieuwe tour door Nederland en Europa en in 2022 werd hij een van de coaches in de Vlaams The Voice Kids. 

Eerder dit jaar werd het nummer Arcade onverwachts gecoverd door niemand minder dan Kelly Clarkson in The Kelly Clarkson Show. ‘Kellyoke’ is een vast onderdeel van haar show, waarin ze elke keer een andere bekende hit covert. Dit maal was het de beurt aan Arcade wat Duncan Laurence tot tranen roerde. Hij was zeer vereerd en zal dit moment voor altijd koesteren zei hij in een reactie.

Duncan Laurence op Spotify

Volledige programma Wantijpop

Naast Duncan Laurence waren ook Goldband, Snelle en Son Mieux op Wantijpop 2022 te bewonderen. Een fantastische line-up, een groot feest!