Froukje

Froukje

Nederlandse singer-songwriter Froukje komt 10 juni naar Wantijpop!

Ze is nog jong, 21 jaar, maar sleept de ene na de andere prijs en hit in de wacht. Prijzen die ze al behaald heeft zijn onder meer 3voor12 Song van het Jaar 2021 én 2022, 3FM Talent Award en Eureddision 2020/21. Met haar alternatieve pop klanken weet ze te inspireren en hoopt ze perspectief te bieden op de huidige (klimaat)crisissen. Met de tekst ‘Happy new year, de wereld staat in de fik en ik zou het willen blussen, maar het vuur is groter dan ik’ gaat ze viral op internet en brengt ze belangrijke onderwerpen op een creatieve manier in de media. De jonge, nonchalante Rotterdamse weet ons te raken en wij kunnen niet wachten om haar live te zien spelen in ons park!

Naast Froukje staan ook Antoon, Waylon, Jaap Reesema, The Vices, Personal Trainer en Peperzout op het programma van Wantijpop. Prins S. en De Geit is de eerste headliner die we bekend maken voor het Popcentrale podium.

Froukje - Uitzinnig

Over Froukje

Froukje (Froukje Veenstra) woont in Rotterdam, waar ze Songwriting studeert aan het Codarts Conservatorium. Haar eerste lied ‘Groter Dan Ik’ kwam begin 2020 uit, een protestlied dat de klimaatcrisis beschreef. Het nummer werd 1,7 miljoen keer beluisterd. Samen met De Jeugd van Tegenwoordig, Leon Palmen en Jens van der Meij schreef ze onder andere ‘Onbezonnen’. Deze single werd in 2021 uitgebracht en uitgeroepen tot 3FM Megahit. Tevens belandt de track in de tipparade van de Nederlandse Top 40, de Single Tiplijst van Dutchcharts en een plaatsje in de Vlaamse Ultratop 50. Als kers op de taart won Froukje dat jaar de 3FM Talent Award. Ze was te zien in de reclame van de Nederlandse Spoorwegen waarvoor ze het lied ‘Morgen is het weer vandaag’ heeft geschreven. In 2022 was Froukje te zien op grote podia als o.a. Pinkpop, Best Kept Secret, Lowlands en nog veel meer. In oktober 2022 verkocht ze AFAS Live uit, haar grootste soloshow tot nu toe.

Froukje op Spotify

Winactie

Schrijf je in

Als eerste de artiesten weten? Laatste info, parkeertips, kans maken op te gekke prijzen en de aftermovie in je mailbox?

We geven o.a. gratis munten, Wantijpop merchandise en Meet & Greets weg! Wil je kans maken? Schrijf je dan in.

 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.